• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman: Ogroman korak ka Evropskom prvenstvu

Autor mondo.ba

"Mislim da je presudila naša igra sedam prema šest u napadu", rekao je selektor BiH poslije trijumfa u Minsku.

 Bilal Šuman poslije Bjelorusija - BiH 29:30 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Rukometna reprezentacija BiH sinoć je u Minsku ostvarila veliku pobjedu protiv Bjelorusije na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Bh. tim je praktično nekoliko sati nakon trijumfa rezultatom 30:29 krenuo na put ka Tuzli, gdje ih već u subotu uveče u 20 sati očekuje drugi duel u Gupi “5“ protiv Češke.

Selektor "zmajeva" Bilal Šuman, iako umoran, bio je veoma dobro raspoložen, jer, kako je kazao, napravljen je veliki korak ka završnom turniru EP. Prema njegovim riječima, sada je najvažnije da se igrači dobro odmore i na taj način pripreme za ono što ih čeka protiv Čeha.

“Do sada nikada nismo pobijedili Bjelorusiju. Sada smo ih dobili u gostima, a riječ je o reprezentaciji koja je bila nosilac prilikom žrijeba grupa. Imali su i po pet golova razlike, ali smo uspjeli u drugom poluvremenu da okrenemo utakmicu u našu korist. Mislim da je presudila naša igra sedam prema šest u napadu. U prvom dijelu imali smo problema u odbrani, ali je onda u nastavku 5-1 odlično funkcionisala i zbunila Bjeloruse. Naravno, tu je bila i ogromna želja i volja igrača da ostvare pobjedu. Mislim da se mnogi ovome nisu nadali, niti su vjerovali u nas, a ima i onih koji nisu znali ni da smo igrali. Ali, pokazali smo da možemo igrati sa reprezentacijama koje su redovni učesnici velikih takmičenja, kao što je Bjelorusija“, rekao je Šuman agenciji "Anadolija", koju prenose sarajevski mediji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC