• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubica skupih telefona Mi Mix 3: 10 GB RAM, 5G, 4 kamere

Autor mondo.rs

Kineski proizvođač nakon najjeftinijeg premijum uređaja još jednom gura prst u oko svim drugim proizvođačima - stigao je model Mi Mix 3.

 Ubica skupih telefona Mi Mix 3: 10 GB RAM, 5G, 4 kamere Izvor: Promo / Xiaomi

Već smo pisali o modelu Xiaomi Mi Mix 2S, koji se prodavao i kod nas i koji je bio izuzetan “flagship po niskoj ceni“. Usledio je model Pocophone F1, koji je privukao neverovatnu pažnju, jer i kod nas košta ispod 400 evra, a nudi gotovo još bolje specifikacije, nego pomenuti Mi Mix 2S model. Sad je na red došao i novi model, koji će u prazničnoj sezoni pomoći kineskom Xiaomi-ju da “izbombarduje“ tržište i proda rekordan broj telefona. Pre nego što opišemo Mi Mix 3 potrebno je da vam kažemo da je Xiaomi dva meseca pre planiranog cilja prodao preko 100 miliona telefona u kalendarskoj godini…

Xiaomi Mi Mix 3 dolazi sa unapređenim dizajnom, koji krije slajder mehanizam, u kojem se nalazi dvostruka kamera, tako da je prednja strana u celosti ekran i on pokriva čak 93.4 odsto prednje površine telefona. Ono što je još važno jeste podrška za 5G i opciono do čak 10 GB RAM!

Slajder mehanizam je pomognut magnetom i testiran je na najmanje 300.000 zatvaranja i otvaranja. Slajder mehanizam ima pet različitih zvukova, koje možete da birate za otvaranje i zatvaranje, a njegovim zatvaranjem ili otvaranjem prekidate poziv ili aplikaciju, odnosno odgovarate na poziv ili pokrećete zadatu aplikaciju. Xiaomi je mislio na sve, pa je u paketu s telefonom i posebna maska za nošenje telefona, jer će je u prodaji biti, verovatno teško naći. Silikonska je, providna i ne narušava dobar dizajn telefona.

Telo telefona izrađeno je od aluminijuma iz “Series 7000“ edicije, a leđa su napravljena od keramike u boji, koja je otpornija na grebanje i padove, ali još veći magnet za otiske prstiju od stakla. U prodaji su zelena, plava i crna varijanta u nekoliko memorijskih kapaciteta, dok je posebna i najskuplja edicija, nazvana “Forbidden City Palace Museum“ posebna po svojih 10 GB RAM-a.

Od najvažnijih specifikacija izdvajamo Snapdragon 845 platformu i 6 / 8 / 10 GB RAM sa do 256 GB memorije, uz bateriju kapaciteta 3.200 mAh, koja se brzo puni, ali i bežično. Pominjani ekran je dijagonale 6.4 inča (oko 12.3 centimetra), AMOLED tipa i FHD+ rezolucije, naravno sa Always-On funkcijom, kao što je imaju i konkurenti.

U slajderu se nalazi “kombo kamera“ rezolucije 24 + 2 MPx, skrojena tako da formira piksele veličine do 1.8 mikrona (združivanjem više piksela u jedan), što omogućava više svetla u trenucima kad ga nema dovoljno. Glavna kamera je na poleđini, liči na iPhone X, naravno, a sastavljena je od glavne i pomoćne telefoto kamere, obe po 12 MPx rezolucije. Kamera koristi AI za detekciju scene i prilagođavanje parametara, a na raspolaganju je i 2x optički zum.

Što se cena tiče, one su i dalje izuzetno konkurentne. Model sa 6 GB RAM i 128 GB memorije košta 475 dolara u kini. Za model od 8 GB RAM i 256 GB memorije treba izdvojiti 575 dolara, a za najjači 5G model, koji će se pojaviti početkom 2019. i imaće 10 GB RAM i 256 GB memorije je potrebno “iskeširati“ 720 dolara.

Prema podacima analitičara cena ovih modela biće za do 30 odsto veća, kad se pojave kod nas u prodaji (u Evropi), što znači da je Xiaomi, ipak povećao cene u odnosu na ostale modele. Ne drastično, ali dovoljno da to bude osetno. Moguće je da je to učinjeno i zbog razloga, o kojima smo pisali ranije

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS