• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mnoge stvari i uloge će biti otkrivene"

Autor mondo.ba

Bivša generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Lejla Hairlahović uputila je demanti na saopštenje koje je RS BiH dostavio medijima.

Lejla Hairlahović je istakla kako demanti objavljuje pod punom moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću, a pomenula je činjenično stanje da sadašnji Upravni odbor još nije priznalo Ministarstvo pravde BiH.

"Utakmica sa Češkom je prijavljena u julu jer je rok bio 23. juli, odnosno, tri mjeseca prije početka takmičenja. Svaka nacionalna federacija prijavljuje svoje termine i RSBiH nije imao nikakav uticaj na kolege iz Bjelorusije. Postupak mijenjanja termina je propisao EHF. 'Gerflor' podloga za koju sam lično potpisala sporazum trebala je biti uvezena nakon Evropskog prvenstva u Varaždinu. Do posljednjeg trenutka smo bili u kontaktu, a ona nije uvezena jer potpisnik ugovora, Rukometni savez BiH, u tom trenutku nije imao, a ni sada nema, ID broj.

Svi oni koji poznaju procedure u vezi s uvozom robe znaju da se ona ne može uvesti ako pravni subjekt nema ID broj, a ni račun sa kojeg će platiti troškove uvoza i carine. U tom trenutku Savez je bio i deložiran. EHF je odlučio da podlogu donira narednoj državi s liste čekanja", navela je u saopštenju.

Bivša sekretarka je potvrdila da su detaljni izvještaji o svim aktivnostima koje su provedene te onima koje su započete, ali ne i završene, predati u protokol saveza.

"Moj izvještaj je imao blizu 20 stranica, a tamo je podrobno opisan problem sa sponzorima i opremom. Naglašeno je da je ugovor s dobavljačem u kojima je igrala reprezentacija raskinut, a započeti su pregovori sa bh. kompanijom. Kada su u pitanju ugovori sa sponzorima, isti nisu mogli biti potpisani s RS BiH jer RS BiH nema ID broj. Lično sam odradila dolazne i odlazne certifikate i na računu u EHF je prikupljeno oko 15.000 evra do septembra 2018. godine.

Na raspolaganju sam bila Almi Čengić, tehničko lice u Savezu, i nakon moje ostavke, odnosno, odlaska u avgustu 2018. godine, a vezano za sve upite koje je imala prema meni. Na raspolaganju sam bila svima iz RS BiH koji su imali upite prema meni. Na kraju, ljude koji sada vode Savez pozivam da se bolje informišu prije nego u javnost izađu sa svojim stavovima. Želim im da što prije završe proces registracije, kako pravne, tako i porezne, te da povedu RS BiH na put kojim treba da ide. Kako nisam uključena u rukometni sport u BiH niti na bilo koji način, iskreno se nadam da je ovo posljednje obraćanje i posljednji demant u vezi sa stanjem u RSBiH. Kada bude vrijeme za to, mnoge stvari i uloge će biti otkrivene", poručila je Hairlahović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC