• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Batistuta: Džeko je sjajan i ne treba moj savjet!

Autor mondo.ba

Legendarni Argentinac Gabrijel Omar Batistuta promovisao je svoj novi film "Broj 9" u Firenci , gdje se dotakao i centarfora Rome i kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

Dugokosoi "gaučos" osim argentinskih klubova Boka Juniors i River Plata, najveći dio igračke karijere je proveo u Italiji, gdje je tresao mreže za Inter, Romu i Fiorentinu , a "kopačke o klin" okačio je 2005. godine u dresu Al Arabija.

U Firenci je promovisao film "Broj 9 (Number 9)", pa je bio neizbježan i njegov komentar o brojnim fudbalskim aktuelnostima.

Na pitanje da prokomentariše kvalitet Edina Džeke i Đovanija Simeonea, sina popularnog Dijega "Čola" Simeonea, trenera Atletiko Madrida, Batigol je odgovorio da Đovani mora tek da napravi karijeru.

"Džeko je s druge strane već realizovan i zreliji. On je sjajan fudbaler i ne treba mu moj savjet", rekao je Batistuta italijanskim medijima.

U subotu će u Firenci snage odmjeriti njegovi bivši timovi Fiorentina i Roma...

"Direktor želi da dođem na 'Artemio Franki', a i ja bih volio da gledam taj meč uživo. Roma može proći daleko i u Ligi šampiona. Ima odličan tim, ali dosad nisu imali kontinuitet. Ako prođu grupu, mogu da igraju protiv bilo koga".

Argentinac je priznao da bi između Lionela Mesija i Kristijana Ronaldo odabrao "čarobnjaka" iz Barselone, a mišljenja je takođe i da Mauro Ikardi iz Intera ima "veće šanse" za reprezentaciju od Milanovog napadača Gonzala Iguaina.

"Bitka za dres Argentine se vodi između Ikardija i Iguaina. Mauro ima više prilika jer je mlad. Mnogo mi se sviđa, ne vidite ga mnogo na utakmici, ali uvijek daje rezultate. Navijači Intera moraju biti srećni što ga imaju u ekipi".

Batistuta je komentarisao i "vječitu" dilemu - Mesi ili Ronaldo.

"Da mogu odabrao bih obojicu, a ako moram baš jednog da izaberem, onda biram Mesija samo zato što je Argentinac. Najozbiljnije, Kristijano je odličan, ali su dragačiji tipovi. Mesi je više uključen u igru, pa ih je teško porediti. Ronaldo ima drugačiji karakter i mentalitet, takvi nikad ne odustaju. Uvijek žele da postignu golove".

"ZA NAS ARGENTINCE MARADONA JE FUDBAL"

S obzirom da je na današnji dan rođen jedan od najboljih u istoriji fudbala i Batistutin sunarodnjak Dijego Maradona (58), bilo je neizbježno i pitanje o "El Pibeu".

"Žao mi je što nisam puno igrao s njim. Ne znam da li sam došao prekasno ili prerano, ali jako pamtim sve utakmice koje smo zajedno igrali. Imali smo lijepa, ali i negativna iskustva poput Mundijala 1994. godine u SAD", dodao je "Batigol", misleći da je tada Maradona bio pozitivan na narkotike i odstranjen sa Svjetskog prvenstva.

"Za nas Argentince, DIjego je fudbal. ne slažem se baš uvijek s njegovim mišljenjem, ali ga poštujem kao igrača i osobu jer znam odakle je ponikao", zaključio je Batistuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC