• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MATIĆ? RIJEŠEN PROBLEM!

Autor mondo.rs

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju odlučujući mečevi u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije, a MONDO iz prve ruke saznaje da će selektor Krstajić moći da računa na zamjenika kapitena i prvu zvijezdu tima Nemanju Matića!

 FSS Nemanja Matić će igrati za Srbiju Izvor: MN PRESS

Proteklog vikenda, ironijom sudbine, najbolje partije u svojim klubovima pružili su igrači koji trenutno nisu na istoj talasnoj dužini sa selektorom Krstajićem - Matija Nastasić i Luka Milivojević:

"Ne bi ni tu smjelo da bude problema. Mi iz sportskog sektora, prije svega Darko Kovačević i ja, pokušavamo da stvorimo uslove da Srbija zaigra u najjačem mogućem sastavu".

Sada je samo pitanje ko je tvrdoglaviji, navedeni igrači ili selektor?

"Baš tako. Ali, zbog interesa srpskog fudbala, niko ne smije da se stavi iznad nacionalnog tima. Treba biti mudar i pametan. Da se razumijemo još jednom, plan je da Ligu nacija iskoristimo za uigravanje i smjenu generacija, a da kroz kvalifikacije izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Zato Krstajić i pruža šansu klincima koji su osvojili Evropsko i Svjetsko prvenstvo u omladinskoj konkurenciji. Želimo da se uvjerimo na koga od njih možemo da računamo za pozicije koje pokrivaju Luka Milivojević, Tadić, Matić... Niko nije otpisan".

Ni Bane Ivanović?

"Apsolutno. I on igra sjajno u svom klubu. Pratimo sve potencijalne kandidate i na sve njih računamo. A ko će biti na spisku, to zna samo Krstajić".

Bjekoviću je očigledno suđeno da sarađuje sa Darkom Kovačevićem:

"(smijeh) To sam mu i ja rekao kada je došao u Savez. Zvezda mi ga je svojevremeno otela ispred nosa, ali sada su nam se putevi ukrstili na Terazijama. Darko je divan momak, maksimalno je posvećen fudbalu i biće od velike koristi našoj reprezentaciji".

Upravo su bivši golgeteri zrenjaninskog Proletera dobili zadatak od rukovodstva FSS da razgovorom i sugestijama utiču na mentalnu pripremu reprezentativaca tokom okupljanja i uoči važnih utakmica:

"Nekima od njih morate da uđete u glavu i da se stavite u njihov položaj da bi vam bilo jasno zašto igraju slabo. Razgovarao sam puno sa Sergejom Milinkovićem-Savićem, nije lako u njegovim godinama ostati imun na priče koje su kružile tokom Svjetskog prvenstva. On je u Rusiji proveo više vremena na telefonu i u kontaktu sa svojim agentima, nego što se bavio nekim drugim stvarima. Sada kada je konačno riješio svoj status i stavio paraf na novi ugovor sa Lacijom, ubijeđen sam da će brzo prevazići krizu i ponovo zaigrati na nivou iz prošle sezone. Sergej svakako nije zaboravio da igra fudbal, posjeduje ogroman potencijal i vrlo brzo će ga pokazati na djelu".

Darko Kovačević i Nenad Bjeković
Izvor: MN PRESS



Prošlo je tri mjeseca od svjetske smotre fudbala, možda se sada trezvenije razmišlja o učinku Srbije. Da li smo mogli ili još direktnije, da li smo morali da ostanemo duže u Rusiji:

"Uvijek može bolje. Lično, nisam razočaran nastupom 'orlova' na Svjetskom prvenstvu. Urađeno je mnogo analiza, uzeo sam sve faktore u obzir i zaključio da nas je i sportska sreća spriječila da nastavimo takmičenje u nokaut fazi".

Sportska sreća ili pogrešna taktika u finišu utakmice sa Švajcarskom?

"Ne mogu da zamjerim Krstajiću što je išao na sve ili ništa. Bilo je jasno da mi našu sudbinu ne možemo da rješavamo protiv Brazila. Zato je morala da se juri pobjeda u Kalinjingradu. Meni je zasmetalo samo to što smo oba gola od Švajcarske primili iz kontranapada i poslije naših individualnih grešaka. Nedopustivo je da nam onako daju drugi gol. Imali smo svoje šanse i morali smo tu utakmicu da zatvorimo mnogo pre njihovog izjednačenja".


Srbija u trećem rangu evropskog fudbala diktira ritam i vodi u konkurenciji Rumunije, Crne Gore i Litvanije:

"Više sam zadovoljan igrom, nego rezultatom. Mislim da smo u obje utakmice protiv Rumunije morali da pobijedimo. Onako fudbalski, nazire se kostur tima i drago mi je što se u njemu nalazi veliki broj igrača iz šampionskih generacija Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića".

Izvor: MN PRESS



Možda bismo i dobili Rumune da smo igrali sa dva špica. Imajući u vidu trenutnu formu Mitrovića, Prijovića i Jovića, greh je forsirati sistem sa samo jednim klasičnim napadačem:

"Ne slažem se sa vama. Mitrović je potpuno isti tip igrača kao Prijović. Samo bi se preklapali i smetali jedan drugom. Jović je druga priča. On bi mogao da se uklopi sa jednim od ove dvojice. Luka je putovao na Svjetsko prvenstvo, nalazi se u najužem krugu kandidata i svakako je budućnost srpskog fudbala. Ali Mitrovića i Prijovića ne vidim zajedno na terenu od prvog minuta. Možda u toku utakmice, u zavisnosti od rezultata, kada se ide na sve ili ništa".

Kao protiv Gruzije u kvalifikacijama. Nije li ta utakmica dokaz da se Prijović i Mitrović ne guše u špicu:

"Zavisi od kvaliteta protivnika i važnosti utakmice. Tu smo morali na sve ili ništa".

Milenković i Maksimović su prijatna osvježenja u Ligi nacija, Mitrović standardno dobar, Tadić ispod očekivanja:

"Kada igrač promaši penal, onda se drastično promijeni utisak o njegovoj igri. Ali Tadićevo prisustvo je od neprocjenjive važnosti za ovaj mladi tim. On je nosilac igre i istinski lider u svlačionici i na terenu. Milenković je top klasa. Podsjeća me na Vidića i smatram ga jednim od najperspektivnijih štopera u Evropi".

Izvor: MN PRESS



Kao neko ko se proslavio i punu igračku afirmaciju stekao na terenima širom Jugoslavije, Bjeković sa posebnom pažnjom prati i dešavanja u regionu i ističe da je igrač po njegovom ukusu - Mario Mandžukić.

"Drago mi je što Bosna i Hercegovina gura dobro u Ligi nacija. Gotovo da sam siguran da će osvojiti prvo mjesto i napredovati u višu diviziju. Džeko je fenomenalan u Romi, dok u dresu reprezentacije može da računa na podršku jednog vrhunskog pleja kakav je Miralem Pjanić. Hrvatska poput Zvezde ima tešku grupu i čini mi se da plaća ceh zasićenju pojedinih igrača poslije fantastičnog Mundijala u Rusiji. Modrić je evidentno u velikoj krizi, što se ne može reći za Rakitića i Brozovića. Impresioniran sam partijama Brozovića u Interu, mislim da je već dostigao nivo svojih igara sa Svjetskog prvenstva. Žao mi je što se Mandžukić oprostio od reprezentacije, on mi se mnogo dopada kao igrač. Podsjeća me na mene jer može podjednako dobro da odgovori obavezama na više napadačkih pozicija. Stavite ga na špica, on vam vrati golovima. Pomjerite ga na bok, on vam odradi gomilu posla i u ofanzivi i u defanzivi. Vraški koristan fudbaler".

Modrićeva kriza je jedan od ključnih razloga za potop Real Madrida (1:5) u posljednjem "El Klasiku":

"Nisam mogao da vjerujem šta se dešava. Barsa ih je ubila u prvom poluvremenu, a onda kreće drugi dio i Real dolazi na korak od izjednačenja. Kada kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Iako su mnogi skloni konstataciji da je Mesi najbolji svih vremena i da mu Ronaldo nije ni do kolena, pokazalo se da Katalonci mogu bez svog vanzemaljca, što se ne može reći za kraljevski klub. Iskreno, nisam vjerovao da je Ronaldo toliko bitan za Real. Dešavalo se i ranije da propusti neku utakmicu zbog povrede, ali bi u tom slučaju neko drugi došao do izražaja - Bejl, Benzema, Asensio... Sada ne. Ipak je Portugalac bio suvo zlato i Real je njegovim odlaskom izgubio mnogo. Isto kao što ni Barsa ne bi bila toliko moćna da je Mesi otišao sa Nou Kampa".

Za Bjekovića ne postoji ni najmanja dilema ko će ove sezone osvojiti Ligu šampiona:

"Sa Kristijanom Ronaldom u timu, Juventus nema adekvatnog rivala u Evropi".
-------------------------------------------

SVE KOLUMNE i INTERVJUI NEŠE PETROVIĆA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC