• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Infantinova vizija - teže NE otići na Mundijal!

Autor mondo.rs

Kako će svi stati u Katar? Pa, lepo... Katar će morati da organizuje Svjetsko prvenstvo sa ostalim zemljama u regionu, sa kojima u ovom trenutku uglavnom nema bilaterlane odnose.

Postati predsjednik FIFA nije nimalo lako i, između ostalog, potrebno je da iza vas stoje ozbiljni lobisti.

I ne samo oni.

Kako biste dobili dovoljno "sigurnih" glasova, neophodno je i ponuditi nešto onima čiju podršku tražite, a kako vrijeme prolazi sve je očiglednije da će "ceh" platiti najvažnije fudbalsko takmičenje na planeti - FIFA svjetsko prvenstvo.

Nepune tri godine nakon što je kao generalni sekretar UEFA iskoristio haotičnu situaciju u FIFA, nastalu istragama o umiješanosti predsjednika Sepa Blatera i njegovih saradnika u pronevjeri novca i primanju mita, Đani Infantino nastavio je kao Blaterov nasljednik i prvi čovjek "Svjetske kuće fudbala" da agituje za jednu veoma nepopularnu ideju među navijačima širom planete...

A, to je proširivanje Mundijala na 48 reprezentacija!

Sudeći prema Infantinovim riječima, novi prošireni format Svjetskog prvenstva sa dodatnih 16 učesnika (!?), mogao bi da bude uveden već za naredni turnir - Katar 2022.

Govoreći na otvaranju novog sjedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je ponovio planove da se proširi i format svjetskog klupskog prvenstva. On želi da od svjetskog klupskog prvenstva napravi "pravo takmičenje", čije će osvajanje biti cilj "svakom klubu na svijetu".

Prethodno je bilo planirano da promjena bude "instalirana" pred kvalifikacije za Mundijal 2026, ali je agilni Švajcarac italijanskog porijekla najavio da bi FIFA mogla da požuri za cijeli ciklus.

Nameće se pitanje - kako će Katar koji je prema površini duplo manji od Vojvodine organizovati turnir sa 48 timova i njihovih navijača iz svih krajeva svijeta?

U Cirihu imaju odgovor, a on glasi: Tako što će Katar organizovati turnir sa drugim zemljama u regionu!?

FIFA je ranije donijela odluku da se Svjetsko prvenstvo proširi na 48 ekipa na turniru 2026, koji će se biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku, a Infantino je rekao da se razmatra mogućnost da to bude učinjeno četiri godine ranije.

"Moguće je, zašto da ne? Moramo da vidimo da li je to moguće, da li je izvodljivo. Razgovaramo sa našim prijateljima u Kataru, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da to može da se dogodi. Ako ne, makar smo svi pokušali. Mi moramo uvijek da se trudimo da stvari radimo na bolji način", rekao je Infantino, prenijeli su britanski mediji.

Inače, politička situacija na Bliskom Istoku veoma je zategnuta i komplikovana, a u međuvremenu gotovo sve zemlje sa kojima se Katar graniči povukle su svoje ambasadore i prekinule bilateralne odnose, dok u pojedinim slučajevima važi čak i blokada saobraćaja.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC