• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android slajder: 6 kamera, gigantski ekran, top cena

Autor mondo.rs

Magic 2 je telefon, koji je jedinstven i po izgledu i po svojim specifikacijama, ali i po znatno povoljnijoj ceni od premijum konkurencije.

 Android slajder: 6 kamera, gigantski ekran, top cena Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Znamo da je Honor majstor da dobar telefon ponudi po odličnoj ceni (pogledajte, recimo Honor 8X, koji smo upoznali u Pragu i Honor Play, koji nam se predstavio u Berlinu, ali Magic 2 postavlja nov rekord kad je u pitanju uloženo - dobijeno!

Naravno, sve to prvo treba da se dokaže u praksi, ali kako smo imali priliku toliko puta već da se i sami uverimo u to da Honor ne preteruje i nema običaj da podbaci, verujemo da je i Magic 2 model baš takav - magičan.

Ovo je Android Pie, sa EMUI 9 UI-jem, telefon, čiji ekran zauzima gotovo svih 100 posto prednjeg dela. Radi se o Super AMOLED ekranu dijagonale 6.4 inča, Full HD+ rezolucije i odnosa stranica 19:9. Ekran je zaštićen 2.5D staklom otpornim na grebanje i oštećenja, a skener otiska prsta ugrađen je u ekran, kao na Huawei Mate 20 Pro telefonu.

Ovaj model ima kamere, i to tri prednje, smeštene u samom slajder mehanizmu, raspoređene kao jednu glavnu i dve pomoćne. Glavna je rezolucije 16 megapiksela, a dve pomoćne rezolucije po dva megapiksela, koje se koriste za dočaravanje efekta “dubine polja“, odnosno “bokeh-a“. Među njih je stavljen i infrared 3D skener lica u okviru “Face Unlock“ funkcije, koja otključava telefon skeniranjem korisnikovog lica čak i kad je mrak.

Unutra se nalazi Kirin 980 čipset, trenutno najbrži čipset u Android svetu, kao i 6 ili 8 GB RAM sa 128 ili 256 GB memorije. Ovog puta microSD je izostavljen.

Glavna kamera je trostruka, formirana od crno-belog dela rezolucije 24 MPx, glavne kamere rezolucije 16 megapiksela u boji i ultra-široke kamere rezolucije 16 megapiksela.

Honor Magic 2 podržava i dosad najbrže punjenje do 40 vati, koje omogućava da se baterija kapaciteta 3.400 mAh napuni do pola za samo 15 minuta, dok se za sledećih 15 puni na do neverovatnih 85 odsto kapaciteta. Novu tehnologiju Honor je nazvao Magic Charge i u paketu s telefonom stiže i ovaj moćno brz punjač. Telefon nema 3.5 mm audio ulaz, pa se USB Type-C koristi i kao ulaz za slušalice.

Od ostalih funkcija pomenućemo Bluetooth v5.0, dual GPS sa pojačanim prijemom signala, Dual SIM, dual Wi-Fi i Yoyo ličnog asistenta, za kojeg Honor tvrdi da je neprevaziđeno dobar.

Da li ćemo ikad otkriti kakav je Yoyo zaista - ne znamo, jer još uvek nema informacija o tome da li će Magic 2 stići kod nas. Tokom razgovora sa Džekom Žaom, direktorom Honor kompanije u Pragu imali smo priliku da uživo vidimo Magic 2, ali ne i da saznamo da li će se pojaviti kod nas, jer to još uvek, kako je objasnio, nije odlučeno ni u kompaniji.

Cena Honor Magic 2 je 480 evra za model 6 + 128 GB i 610 za model 8 + 256 GB.

Honor Magic 2
Izvor: Androideo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS