• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lipiju dosta Kine

Autor mondo.rs

Trofejni italijanski stručnjak najavio je povratak kući posle Azijskog kupa u januaru.

  Marčelo Lipi (70), jedan od najvećih svetskih trenera s kraja 20. i početka 21. veka, odlučio je da u januaru posle šest i po godina ode iz kineskog fudbala.

On je posle tri uzastopne titule prvaka Kine (2012, 2013, 2014) i jednog trijumfa u Ligi šampiona Azije (2013) sa Gvangdžou Evergrandeom, postao sportski direktor tog kluba, a pre dve godine je preuzeo reprezentaciju najmnogoljudnije zemlje sveta.

"Šest godina sam bio u Kini, doživeo sjajno iskustvo. Kinezi su mi ponudili novi ugovor, ali nisam mogao da prihvatim. Odlazim krajem januara, posle Azijskog kupa. Hoću da budem kući i napunim baterije", rekao je Lipi za "Korijere delo sport".

Osvajač Mundijala 2006. sa reprezentacijom Italije, nije isključio opciju da ponovo stane na čelo nekog nacionalnog tima.

"Više neću raditi u klubovima, ali možda budem selektor neke evropske reprezentacije, u zemlji blizu Italije. Razmisliću".

Lipi u trofejnoj riznici još ima pet titula u Seriji A i jednu Ligu šampiona sa Juventusom. Tokom trenerske karijere duge tri i po decenije, vodio je između ostalih i Inter, Napoli, Atalantu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC