Pokrenuta peticija za besplatne udžbenike u RS

Duško Tadić iz Banjaluke nastavlja sa humanim djelima. Ovaj atletičar i aktivista u centru Banjaluke pokrenuo je peticiju za besplatne udžbenike osnovcima u Republici Srpskoj.

0
A- A A+

duško tadić Foto: Mondo/Dušan Volaš

Tadić nam je rekao da je zadovoljan odzivom građana i da je za dva sata prikupljeno pedesetak potpisa građana.

"Potpise ćemo prikupljati narednih šest dana. Potrebno je da se potpiše najmanje 3.000 građana kako bi zahtjev mogli da predamo u Narodnu skupštinu RS. Zahvaljujući medijima vjerujem da ćemo uspjeti u tome", rekao je Tadić za MONDO.

Komplet udžbenika od Ministarstva prosvjete i kulture RS već dobijaju učenici prvog i drugog razreda, za šta se potroši oko milion maraka. Tadić kaže da bi za nabavku knjiga za sve osnovce u Srpskoj godišnje bilo potrebno do 12 miliona KM.

Osnovne škole u Republici Srpskoj pohađa 91.500 učenika, a cijena jednog kompleta udžbenika je od 86 do 188 KM.

Građani koji žele da podrže ideju banjalučkog atletičara peticiju mogu potpisati na Trgu Krajine od 10 do 17 časova.

Duško Tadić iza sebe ima već nekoliko uspješnih akcija, bio je glavni pokretač inicijative da se u parku „Mladen Stojanović“ izgradi trim- staza, što su rekreativci priželjkivali godinama, a uoči novogodišnjih praznika trudi se i da paketićima obraduje što veći broj djece.

Zanimljivo je da ovaj humanista, novac za paketiće zarađuje prodajom plastične amabalaže, koju prikuplja uz pomoć prijatelja, te sve većeg broja građana.

Ostale vijesti