• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletović: Zadovoljstvo birati najbolje

Autori mondo.ba Autori Fena

Konstitutivna sjednica 18. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održana je danas u Sarajevu.

Na čelu žirija ove godine nalazi se proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović čijim predsjedavanjem je ozvaničen rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

"Drago mi je nekako da ovaj put budem sa ove strane, ranije sam bio sa one druge kao sportista. Biće mi zadovljstvo da pomognem oko ovog izbora. Sportisti su naši najbolji ambasadori BiH, tako da mi je i sa te strane drago da pomognem da izaberemo najbolje kandidate. Čast mi je i zadovljstvo što sam u ovome", rekao je Teletović, koji je ostavio dubok trag u evropskoj i NBA košarci.

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije zna šta znači sportistima svaka nagrada koja dolazi iz njihove zemlje, s obzirom na to da je i sam dobio nagradu za najboljeg sportistu BiH.

"Svako priznanje koje damo našim sportistima, barem sam ja tako gledao sa lične i privatne strane, kada se dobije iz BiH meni je bilo milijardu puta draže nego od bilo koje priznanje iz druge dražve. Zahvalio bih se i na ranijim nagradama koje su dobijali naši sportisti, jer oni to jako cijene", zaključio je Teletović.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 18. izbora najboljeg sportiste BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama biće održana 8. novembra u Mostaru, a treća 15. novembra u Banjaluci.

Posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije, kada će biti donesene i konačne odluke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC