Nema novog brojanja: Odbijena žalba PDP-a

Autor:

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića.

1
A- A A+
glasanje, izbori, glasački listići Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

To, kako je saopšteno iz PDP-a, pokazuje da je taj sud odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije.

"To je potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna", naveli su iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da PDP opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije.

"Imali smo stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije.
Najoštrije osuđujemo ovakav način funkcionisanja institucija čije su obaveze da sprovode biračku volju građana i garantuju pravdu", poručili su iz PDP-a.

Iz ove stranke su istakli da neće odustati i da će iskoristiti sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori.

Ostale vijesti