• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita "poranila" na derbi sa Zvezdom

Autor mondo.rs

Hrvatski šampion doputovao u Beograd ranije nego inače, da bi se na miru pripremio za meč protiv crveno-bijelih (subota, 21 čas, TV Arena sport).

 ABA liga Zvezda - Cedevita Zagrepčani u Beogradu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mimo uobičajene prakse, Cedevita je "vezala" dane u Beogradu pred utakmicu protiv Crvene zvezde mts.

Ekipa Slavena Rimca doputovala je u glavni grad Srbije odmah poslije gostovanja Tofašu u Evrokupu u srijedu i iskoristila praktično tri dana za pripremu pred derbi 6. kola ABA lige (subota, 21 čas).

U međuvremenu, ozvaničeno je da se Džejkob Pulen vratio u Cedevitu, Toni Katić (na slici) se pridružio ekipi poslije kratkog predaha, a odstranjeni tandem Džoš Madžet - Augusto Lima očekivano opet ne konkuriše za sastav.

"Tu smo sa Katićem i Pulenom. Trebalo bi da vidimo koliko će Pulen moći i u kakvom je stanju. Na treningu izgleda dobro. Međutim, jedno je sportska forma, a drugo je trening", rekao je Rimac u najavi utakmice.

Komentarišući Crvenu zvezdu, on je rekao da nijednoj ekipi nije lako protiv crveno-bijelih u Beogradu. Cedevita je u prethodnih 14 gostovanja dva puta odnijela "brejk" u Zagreb, oba puta trijumfima sa poenom razlike - 2011. i 2016. godine.

"Očekuje nas teška utakmica. Direktno smo iz Turske sletjeli u Beograd i nadam se da ćemo biti spremni energetski i fizički odgovoriti jednoj jako kvalitetnoj ekipi, koja je dobro vođena i organizovana".

Upitan šta je potrebno za pobjedu protiv Zvezde, Rimac je pokušao da uprosti odgovor.

"Da sad tu ne bacamo pametne fraze. Realno, odbrambeno ćemo morati biti agresivni i spriječiti njihove najjače igrače. Mislim da imamo igrače koji mogu dobro napraviti taj defanzivni posao. Isto tako, u napadu moramo biti pametni i racionalni, ne gubiti lopte i ne juriti, da ipak malo usporimo ritam", ideja je Cedevitinog trenera.

Crveno-bijeli ulaze u derbi kao jedan od dva nepobeđena tima (5-0), dok su gosti poslije teška četiri kola prošlog vikenda kod kuće savladali Budućnost i ušli u grupu od čak sedam timova sa skorom 2-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC