• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "rešetala" Cedevitu i ostala sama na vrhu

Autor mondo.rs

Crveno-beli dominantno savladali goste iz Zagreba, čime su ostali jedini perfektan tim "na Jadranu". Dobrić bio najefikasniji u raspucanoj partiji Beograđana (14 trojki).

 Zvezda "rešetala" Cedevitu i ostala sama na vrhu Izvor: MN PRESS

Posle šest kola ABA lige, Zvezda je usamljeni lider tabele ABA lige.

Ekipa Milana Tomića rutinski je pobedila šampiona Hrvatske u derbiju i s obzirom na poraz Mege protiv Partizana ostala jedini neporaženi tim regionalnog takmičenja.

ZVEZDA - CEDEVITA 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27)

Bek crveno-belih Ognjen Dobrić odigrao je najbolji meč ove sezone i postigao 17 poena, a loša vest je da je susret završio na klupi, zbog bola u butnom mišiću nakon duela sa centrom gostiju Andrijom Stepanovićem. Taj čvrsti blok "petice" Zagrepčana podgrejao je atmosferu, pa je sudija Saša Pukl u finišu opominjao publiku zbog uvreda na račun košarkaša iz BiH.

Zbog te tenzije i serije penala u završnici (izvedeno 51 bacanje!) neplanirano i nepotrebno su produžili meč, odlučen još pre poluvremena.

Zvezda je prvim naletom povela "plus 10" posle pet minuta košarke, a reakcija Cedevite, za koju je debitovao raspoloženi Džejkob Pulen, primorala je Tomićev tim na još jedan, snažniji udarac. On se dogodio brzo, u drugoj četvrtini, Dobrićevim budnim reakcijama u reketu, pogocima Filipa Čovića sa distance i trojkom Boriše Simanića iz ugla, za velikih 39:21 u 16. minutu.

Rezervisti crveno-belih tako su dovršili ono što su starteri započeli i uveli su meč u revijalan nastavak, u kojem se Zvezdina pobeda ni na trenutak nije dovodila u pitanje, koliko god su Pulen (15 p) i Džejms Bel (19 p) bili rešeni da se bore do kraja.

Svi igrači Tomićevog sastava upisali su se u strelce, a Zvezda je ekipno postigla 14 trojki, uz 22 asistencije, kao dokaz timskog nastupa. Kada su u pitanju lideri, osim Dobrića poenterski su se istakli i Čović sa 13 poena, Maik Cirbes sa 11 i Reglend i Perperoglu sa po 10.

Crveno-beli su tako ostvarili i šesti trijumf i dominantnim nastupom sami zauzeli lidersku poziciju, koju će u sledećem kolu braniti protiv Olimpije u Ljubljani. Sa druge strane, Cedevita je doživela četvrti poraz i pitanje je dana kada će ozvaničiti radikalni rez u ekipi, u kojoj večeras nije bilo niza igrača (Agilar, Benite, Madžet, Lima) koji su dovedeni sa idejom da nose tim u borbi za ABA titulu.

Pročitajte rezultate 6. kola ABA lige.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Zvezda je pobedila Cedevitu 94:79 -

40' 94:79 I Radanov pogađa trojku, na koju Perković odgovara takođe hicem iz daljine. Dušan Ristić je potom postao i 12. Zvezdin igrač koji se večeras "upisao".

39' 89:72 Serija slobodnih bacanja u završnici, koju "seče" Boriša Simanić 13. Zvezdinom trojkom večeras.

38' 85:68 Stipanović se u završnici vratio na parket i poentirao, kao i Bošnjak, koji je pogodio trojku. Cedevita koristi Zvezdinu opuštenost u napadu da pred kraj smanji razliku.

37' 85:62 Žganec faulira Cirbesa u reketu i izlazi iz igre zbog pete lične greške. Obe ekipe su u bonusu.

36' 83:62 Kobs je iščačkao loptu Čoviću, pa u pokušaju da mu je uzme napravio i faul. Žalio se zbog te odluke i dobio tehničku, zbog koje će morati na klupu.

36' 81:60 Posle duže pauze, ponovo se igra. Perperoglu je istrčao na teren i postigao trojku.

36' Stipanović sada snažnim blokom udara Dobrića u butni mišić, pa je Zvezdin najbolji strelac morao da izađe sa terena. Pao je na parket i nije mogo da nastavi. Sudjia Pukl dvaput upozorava publiku da ne skandiraju centru "p**o ustaška", a Lazić ustaje sa klupe i moli navijače da prestanu.

35' 78:60 Beron pravi faul u napadu (četvrta lična greška), pa dobija tehničku, u pokušaju da iznudi faul zbog snažnog bloka Stipanovića. Sudija Pukl nije predugo razmišljao pre nego što je prekinuo igru.

33' 78:58 Bel je postigao još jednu trojku, da primakne goste na 14 poena zaostatka, pa je Tomić reagovao svojim prvim tajm-autom u nastavku. Posle pauze je Čović iskoristio tri slobodna bacanja, pa ubacio trojku da vrati 20 razlike.

31' 72:55 Bel svojih 16. poenom i trećom trojkom otvara i završni deo meča.

- kraj treće četvrtine -

30' 72:52 Dobra odbrana Perperoglua, koga Bel potom zaustavlja faulom. Grk je sa crte postavio "plus 20" na kraju treće deonice.

28' 69:51 Džejms Bel i Džejkob Pulen jedini pokušavaju u ovim trenucima da zadrže Zvezdinu razliku na oko 20 poena. Zvižduci "Pionira" za Kobsa, nakon što je bodičekom zaustavio Fajea u borbi za loptu.

26' 69:47 Dobrić pogađa i treću trojku u nizu, za svoj 17. poen, novu najveću prednost i tajm-aut Slavena Rimca.

26' 66:45 Najbolja Dobrićeva partija ove sezone. Ubacio je još jednu trojku, za novi maksimum od "plus 21".

25' 63:43 Dobrić svojom prvom trojkom podiže razliku na maksimalnih "plus 20". Probudila se i publika u ovim trenucima.

23' 60:41 Pulen pogađa trojku, ali Cirbes hvata loptu jednom rukom i poentira, dok Reglend u sledećem napadu protrčava "kroz" dvojicu čuvara.

22' 54:38 Stipanović i Bel pokrenuli su napade Cedevite, ali Zvezda bez problema odgovara na te nalete poenima Reglenda, Fajea i Cirbesa.

- poluvreme -

Strelci

ZVEZDA: Reglend 6, Čović 5, Perperoglu 4, Lazić 7, Faje 2, Beron 6, Dobrić 8, Simanić 4, Cirbes 5, Odžo 3. Timski: 11/18 za dva, 7/14 za tri, 7/12 sl. bacanja, 21 skok (14-7), 11 asistencija, 2 ukradene, 4 izgubljene lopte.

CEDEVITA: Pulen 9, Perković 3, Katić 1, Bajo 2, Žganes 2, Stipanović 5, Kuk 1, Ramljak 2, Bel 9. Timski: 7/20 za dva, 5/12 za tri, 5/8 slobodna bacanja, 12 skokova (8-4), 6 asistencija, 3 ukradene, 7 izgubljenih lopti.

Zvezda, Cedevita
Izvor: Youtube/Mondo sport



20' 50:34 Toni Perković pogađa jako težak šut za tri poena, sa osam metara, preko ruke Alekse Radanova, uz zvuk sirene koja je označila poluvreme.

20' 50:31 Reglend i Perperoglu su razmenili dodavanja, a plejmejker je iz otvorene pozicije pogodio trojku za novi maksimum od "plus 19"

19' 45:30 Pulen pogađa još jednu trojku i uzrokuje tajm-aut Milana Tomića.

17' 45:27 Beron pogađa trojku i uz pomoć obruča i table, a Pulen uzvraća istom merom. Poput rezultata, crveno-beli potpuno kontrolišu i skok u ovim trenucima (18:10).

17' 42:24 Džejms Bel, bivši igrač Darušafake, realizuje još jedan šut za tri poena, a Bili Beron uzvraća, iako je stajao metar od "granice" trojke. Vraćena je Zvezdina maksimalna prednost od 18 poena.

16' 39:21 Simanić pogađa trojku iz ćoška kraj Zvezdine klupe, a Rimac reaguje tajm-autom. Veliki broj pogodaka crveno-belih za samo 16 minuta košarke.

15' 35:19 Čović sada trojkom postavlja novi maksimalni "plus" od 14 poena (33:19), a zatim ta razlika ide na "plus 16", još jednim pogotkom aktivnog Dobrića. Snažan zamah crveno-belih u ovim trenucima i serija 11:2.

14' 30:19 Čović iz driblinga šutira i postavlja dosad najvećih "plus 13" (30:17), na šta je odgovorio Kobs, uz "pomoć" Stipanovića.

13' 28:17 Čović "traži" Dobrića i pronalazi ga u trku kraj čeone linije. Prodor Zvezdinog beka i pogodak o tablu, za tajm-aut Slavena Rimca.

11' 24:17 Džejms Bel pogađa trojku da "otvori" drugi kvartal, a Ognjen Dobrić uzvraća svojim četvrtim poenom.

- kraj prve četvrtine, 22:14 -

10' 20:11 Perperoglu poentira šutem kraj čeone linije i definitivno lakše stvara sebi pozicije protiv Bošnjaka nego protiv Bela. Bošnjak, bivši krilni centar Cibone, ušao je na teren i sigurno ima dovoljno samopouzdanja posle prošlonedeljne trojke za pobedu protiv Budućnosti.

9' 16:9 Tomić je promenio skoro kompletnu startnu petorku, iz koje je na terenu ostao još Faje. Majkl Odžo ušao je u reket i iznudio prekršaj Karla Žganeca za slobodna bacanja.

8' 15:9 Reglend asistira Cirbesu za još jedan zicer, na šta Pulen odgovara pogotkom uz Dobrićev prekršaj.

6' 13:6 Loš napad Zvezde, pa pogodak Džejmsa Bela uz Beronov prekršaj. Amerikanac potom izlazi iz igre i ustupa mesto Dobriću, koji odmah krade loptu gostima.

5' 13:3 Prve izmene na obe strane. Perperoglu menja Lazića, a povratnik Džejkob Pulen ulazi u igru umesto Ramljaka. U sledećem napadu Cirbes je iznudio prekršaj i doneo prvi dvocifreni plus.

4' 12:3 I Reglend ubacuje prvu trojku, pa asistira Cirbesu na poludistanci. Stipanović je prethodno uz zvižduke promašio prvo bacanje. Njegovi penali doneli su prošle sezone u Zagrebu pobedu Cedeviti protiv Zvezde.

4' 7:2 Ramljak pretrčava teren sa loptom i postiže prve poene za Zagrepčane. Lazić na drugoj strani odgovara prvom trojkom na utakmici.

3' 4:0 Lopta izlazi u aut, sudije donose suprotne odluke, a Lazić diže ruku i sportski priznaje da je on poslednji dodirnuo.

1' 2:0 Prve poene večeras postiže Branko Lazić, sa linije penala. Kuk ga je faulira.

Startne petorke:

ZVEZDA: Reglend, Beron, Lazić, Faje, Cirbes
CEDEVITA: Kobs, Kuk, Bel, Ramljak Stipanović

- Kada je u pitanju ekipa Cedevite, već nije prevelika vest da u ekipi nema ni Agilara, ni Benitea, ni Madžeta, ni Lime... Ukratko - većine girača koji su ovog leta došli u tim odlukom takođe bivših članova rukovodstva i trenera Sita Alonsa.

Sudije večerašnjeg duela biće Saša Pukl (Slovenija), Milivoje Jovčić (Srbija), Matej Špendl (Slovenija).

Crvena zvezda mts (5-0) - Cedevita (2-3).

Uzbudljivu sportsku subotu u regionu "zatvoriće" veliki derbi ABA lige - okršaj timova koji i ove sezone ciljaju tron, titulu i povratak u Evroligu.

Zvezda dočekuje meč sa perfektnim "jadranskim" skorom i u dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede protiv Galatasaraja od 30 razlike. Sa druge strane, Cedevita je loše počela sezonu, napravila krupne promene i u ekipi i u organizaciji, i posle pobede protiv Budućnosti prošlog vikenda posvetila veću pažnju večerašnjem meču nego gostovanju Tofašu u Evrokupu.

To pokazuje i odluka Slavena Rimca da odmori Tonija Katića i da dovede ekipu u Beograd odmah posle meča u Turskoj. U međuvremenu joj se pridružio i Džejkob Pulen, povratnik među Zagrepčane i njihovo poslednje pojačanje.

Pratite meč u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC