Radović odbio da podnese ostavku pa smijenjen

Autor:

Nadzorni odbor Nove banke smijenio je danas Milana Radovića sa funkcije direktora ove banke. Radović potvrdio da je smijenjen zbog političkih razloga.

8
A- A A+
RK Borac, uprava, rkborac, Milan Radović Foto: MONDO

Milan Radović potvrdio je za Srpskainfo da ga je danas s pozicije direktora Nove banke, u kojoj je najveći vlasnik, smijenio Nadzorni odbor.

"Tražili su od mene da podnesem ostavku zbog političkih razloga, ali nisam na to pristao, jer sam Nadzorni odbor još u martu upoznao o svom političkom angažmanu. Pošto sam odbio da podnesem ostavku, smijenili su me", objašnjava Radović.

Kaže da ga je ova odluka iznenadila, ali nije, za sada, želio da govori na koje konkretne političke razloge se pozvao Nadzorni odbor.

Radović ističe da ova odluka nije konačna i da se o njoj mora još izjasniti Skupština akcionara banke.

Radović je najveći akcionar u Novoj banci sa oko 7 odsto učešća, a drugi najveći akcionar je Interpromet Novi Grad, uvoznik lijekova.

Radović dodaje da neće odustati od svog političkog angažmana. 

Radović je dužnost predsjednika Uprave Nove banke AD Banja Luka obavljao od 2010. godine.

Nosilac je brojnih prestižnih nagrada za najboljeg menadžera u bankarstvu: “Najbanka i najmenadžer regiona” za 2014. i 2017. godinu, priznanje Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager, kao i nagrade „Najmenadžer-desetljeća” u organizaciji Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope. Osim toga, predaje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dodik: Neki iz koalicije su radili za opoziciju

Radović obavlja i funkciju potpredsjednika Udruženja banaka BiH, a i predsjednik je Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel.

Milan Radović je prije sedam mjeseci imenovan za potpredsjednika DNS-a, a na proteklim opštim izborima Radović je bio kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Ostale vijesti