• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprostio se Van der Vart

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac Holandije posle još jedne povrede odlučio da stavi tačku na impresivnu karijeru.

Rafael Van der Vart (35), jedan od elitnih "vezista" evropskog fudbala u prvoj dekadi 21. veka, objavio je u ponedeljak da se povlači sa terena.

On je letos potpisao jednogodišnji ugovor sa danskim prvoligašem Esbjergom i posle četiri nastupa u zvaničnim utakmicama "odsvirao kraj", s obzirom na to da se na treningu povredio ko zna koji put u poslednje dve-tri godine.

Ova sezona i inače je trebalo da mu bude oproštajna, tako da se Van der Vart samo pomirio sa realnim stanjem stvari, šest meseci pre nego što je planirao.

Ofanzivni vezni, koji je za "A" selekciju Holandije odigrao 109 utakmica, ponikao je u Ajaksu, a od 2005. je u inostranstvu redom bio član Hamburgera, Real Madrida, Totenhema, ponovo Hamburgera, Betisa i Midtjilanda.

"Moram da prestanem sada, jer nisam ovde došao na oporavak, nego da bih igrao fudbal. Voleo bih da sam postao deda igrajući fudbal, ali to nije ostvarivo. Mogu samo da budem zahvalan na svim godinama koje su iza mene, svim saigračima, ljudima iz klubova i navijačima, od Johan Krojf arene, preko Folkspark stadiona i Vajt Hart Lejna, do Santjago Bernabeua. Odlazim samo sa lepim uspomenama. Bila su to sjajna vremena", poručio je Van der Vart.

Iako je igrao za velike klubove, nije se naosvajao trofeja. Dva puta je bio prvak Holandije i jednom osvajač nacionalnog Kupa, ima dva trijumfa u Intertoto kupu kao član Hamburgera i jedan španski Superkup.

Sa "lalama" je bio finalista Mundijala 2010. godine u Južnoj Africi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC