Venger preuzima evropskog velikana?!

Autor:

Ugledni "Frans Fudbal“ objavio je da bi Arsen Venger uskoro trebao da sjedne na klupu semostrukog šampiona Evrope.

Venger preuzima evropskog velikana?! Foto: MN Press

Francuski stručnjak, koji je od odlaska iz Arsenala bez posla, nedavno je u intervjuu za „Skaj sports“ potvrdio sa se vraća fudbalu.

"Sljedeće godine ću raditi, ali ne znam gdje. Odmorio sam se, gledao sam dosta fudbal i nedostaje mi“, rekao je 69-godišnji Francuz, koji se dovodio u vezu sa brojnim klubovima poput minhenskog Bajerna, Real Madrida, Fenerbahčea, pa čak i sa reprezentacijom Kine i pozicijom generalnog menadžera u PSŽ-u.

List "Frans fudbal“ , međutim, objavio je da bi Venger uskoro trebao preuzeti italijanskog velikana – Milan.

"Osvajač tri titule šampiona i sedam trofeja FA kupa već nekoliko sedmica pregovara sa Milanom i blizu je dogovora“, navodi francuski list.

Venger bi trebao da naslijedi Đenara Gatuza i da dobije veća ovlaštenja kada je ekipa u pitanju, a kako se navodi, dogovor je vrlo blizu.

Situacija u Milanu nije dramatična, ali je ispod očekivanja novih vlasnika, američkog investiocionog fonda "Elliot Management Corporation".

Ključnu ulogu u dovođenju Vengera u Milan, navodno, imaju upravo Pol i Gordon Singer, otac i sin koji upravljaju ovim fondom.

Dvojica milijardera su poslovno vezani za London i jedno vrijeme su živjeli tamo, a navijači su Arsenala, što vjerovatno objašnjava zašto je dugogodišnji trener “tobdžija” njihov prvi izbor.

Ostale vijesti