• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić o Luki i Matiji: Nisam zlopamtilo

Autor mondo.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ponovo o Luki Milivojeviću i Matiji Nastasiću koji su poručili da neće da igraju za državni tim dok je on selektor.

 Krstajić o Luki i Matiji: Nisam zlopamtilo, zvaću ih Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kaže da nije zlopamtilo i da nije sujetan i da, bez obzira na izjave Matije Nastasića i Luke Milivojevića, nema problem da ih ponovo pozove u nacionalni tim.

Matija Nastasić i Luka Milivojević su poručili da ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Krstajić, na čijem se spisku ponovo nisu našli pred duele sa Crnom Gorom i Litvanijom u Ligi nacija.

"Žao mi zbog izjava Nastasića da ne želi da igra za Srbiju jer je dobar momak i igrač. To je njegov stav i bez obzira na izjave, na skeneru je i kad bude opet hteo da igra biće pozvan. Do tada je suludo pričati više o tome", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju, tokom priprema u Austriji, Krstajić je govorio o Nastasiću i povredi defanzivca. Krstajić je tada rekao da ga "duša boli zbog Nastasića, kojeg od svih igrača, možda, najviše voli".

Za Milivojevića je takođe izjavio da nije otpisan.

"Posle prve izjave, gde sam lično prešao preko svega, pošto nisam sujetan, iznenadila me je nova izjava. Srbija mora da bude iznad svega. Nisam zlopamtilo, ali držim se onog što radim i svog stava. Ipak, i pored druge izjave, kad se zavrsi sve kako treba na kraju Lige nacija, opet nemam problem da u martu bude interesantan za reprezentaciju. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena", kaže on.

Kokeza za MONDO: Krstajić ima zadatak...

Što se tiče utakmica protiv Crne Gore (17. novembra) i Litvanije (20. novembra) u Beogradu u okviru Lige nacija, Krstajić je naveo da je sve u rukama Srbije i da je cilj da se naredni mart dočeka sa dve opcije puta ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine.



Srbija druzi čelnu poziciju grupe sa bodom više od Crne Gore i dva od Rumunije i blizu je da izbori mesto među četiri najbolja u C diviziji Lige nacija, gde najbolji ide na EP.

"Glavni cilj je Evropsko prvenstvo, postoje dva modela. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo sudbinu i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije", rekao je Krstajić.

Na pitanje da li je lakše ići na kontinentalni šampionat, na kojem Srbija nije bila od 2000, preko Lige nacija ili kvalifikacija, Krstajić nije mogao da odgovori sada.

"Na to mogu da odgovorim kad dođemo u tu situaciju. Znamo ko je sa nama u C ligi, neće biti lako, treba sačekati žreb kvalifikacija i ko će biti sa nama u grupi u borbi za EP. Vrata su nam otvorena sa obe strane".

Govoreći o spisku, na kojem su povratnici Ljubomir Fejsa i Luka Jović, Krstajić je obrazložio zašto je pozvao čak 26 igrača.

"Pozvali smo 26 igrača jer Rodić ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu".

On je dodao da ga brine što mladi igrači poput Nemanje Radonjića i Sase Lukića nemaju veliku minutažu u klubovima, ali i konstatovao da većina igra standardno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC