• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Namjerno dobio crveni da ide na Boka - River

Autor mondo.rs

Da je utakmica Boka Juniors - River Plata više od fudbala pokazuje i ovaj primjer iz Rusije.

Leandro Paredes je 24-godišnji argentinski fudbaler koji trenutno zarađuje kao igrač ruskog Zenita.

Ponikao je u jednom od najčuvenijih klubova na svijetu - Boki Juniors i srce mu je ostalo tamo. Kao i mnogi Argentinci i on voli da gleda najveći argentinski derbi Boka Juniors - River Plata.

To umnogome objašnjava njegov potez u utakmici ruskog šampionata.

Naime, mediji u Rusiji optužuju Paredesa da je namjerno isprovocirao sudiju da mu pokaže crveni karton na meču protiv Ahmatija iz Groznog, kako bi dobio suspenziju i tako imao opravdanje da odleti u rodnu zemlju i uživo na "Bombonjeri" gleda finale Kopa Libertadores Boka - River.

Paredes, bivši igrač Rome, a sada saigrač Branislava Ivanovića u Zenitu, dobio je crveni karton u 83. minutu prvenstvenog duela nakon što je udario protivničkog igrača bez lopte.

Parades je na meti kritika sportske štampe zbog igara koje pruža u Zenitu, koje su ocijenjene ispod prosjeka, a ima i ocjena da mu uopšte nije stalo. "O ovome se mnogo ne gorovi, ali treba reći - Paredes je pozvan u argentinsku reprezentaciju. A njegov stav prema Zenitu, Rusiji je ispod nivoa. Otprilike, ovdje sam trenutno, igraću koliko hoću i radiću šta hoću. Taj njegov crveni karton, recimo. Sa obje noge je startovao na protivničkog igrača na centru terena, bez ikakve potrebe. Nije poštovao ni svog rivala, koji je takođe profesionalni fudbaler i zarađuje od ovoga", napisao je ruski sportski komentator Genadij Orlov.

Ovo je, inače, prvi put da će najveći argentinski klubovi igrati u finalu Kopa Libertadoresa (južnoamerička verzija evropske Lige šampiona), takmičenja osnovanog 1960. godine.

Domaćin prve utakmice je Boka 10. novembra, a revanš je na stadionu Rivera 24. novembra.

Boka je kontinentalni šampion bila šest puta, poslednji trofej podignut je 2007, a River triput, posljednji put još 1996. godine. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC