• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas protiv bogatih: Nećemo Superligu!

Autor mondo.rs

Udruženje evropskih liga, koje predstavlja 25 nacionalnih liga, snažno se protivi najavljenom formiranju Superlige u kojoj bi igralo 16 najbogatijih klubova u Evropi.

"Evropske lige se oštro protive stvaranju bilo kojeg zatvorenog i franšiznog stila Superlige. Domaći fudbal je srce igre širom Evrope za igrače, klubove i navijače", poručili su predstavnici Udruženja evropskih liga (EL) koje predstavlja 25 domaćih liga, uključujući englesku Premijer ligu, nemačku Bundesligu i špansku La Ligu.

Ovo udruženje ističe da bi pokretanje Superlige imalo ozbiljne i trajne implikacije za dugoročnu održivost profesionalnog fudbala u Evropi.

"Lige podržavaju Evropski sportski model koji se temelji na piramidalnoj strukturi koji se temelji na napredovanju i ispadanju", dodaje se u saopštenju.

Prošle nedelje pojedini mediji u Evropi, objavili su saznanja da vodeći evropski klubovi planiraju da 2021. godine pokrenu Superligu.

Tu, zatvorenu ligu po uzoru na košarkašku NBA ligu, igrali bi: Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Bajern, Juventus, Čelsi, Arsenal, Pari Sen-Žermen, Mančester siti, Liverpul i Milan kao osnivači, dok bi kao gosti prvu sezonu igrali i Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Olimpik Marsej, Inter i Roma.

Već je dogovoren i format takmičenja koji se sastoji od dve faze. Prvo će se igrati po grupama, a zatim na ispadanje. Superliga će imati i drugu ligu iz koje će najbolji klubovi ulaziti među elitu, odakle će najlošiji klubovi ispadati u drugi razred.

Nemački "Šigl" je objavio da je plan lige za Real izradila španska kompanija "Ki kepitol partners" (Key Capital Partners).

Čelnici aktuelnog evropskog prvaka nisu želeli da komentarišu pisanje medija.

Iz Evropskog udruženja klubova, koje predstavlja više od 200 evropskih klubova, poručili su da nisu ništa znali o inicijativi evropskih fudbalskih "teškaša". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC