• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni dani na Marakani: Zvezda SRUŠILA Liverpul!

Autor mondo.rs

Kakva utakmica i kakva pobeda Zvezde - Milan Pavkov je odigrao meč karijere i s dva gola doneo pobedu u Ligi šampiona protiv vicešampiona Evrope za veliko slavlje navijača!

 Slavni dani na Marakani: Zvezda SRUŠILA Liverpul! Izvor: MN PRESS

Ogromno, veliko, istorijsko slavlje na "Marakani"!

Dva gorka poraza, u kojima je primljeno čak deset golova, zaboravljena su posle nezaboravne partije pred bučnom domaćom publikom koja je vodila Zvezdu do prve pobede u Ligi šampiona - u sadašnjem formatu.


Milan Pavkov
bio je apsolutni heroj meča sa dva gola u 22. i 29. minutu, a veliku ulogu u trijumfu imao je i njegov imenjak MIlan Borjan, s nekoliko sjajnih intervencija u finišu meča.

Ovo je ČETVRTI bod Zvezde u teškoj grupi sa Liverpulom, Napolijem i Pari sen Žermenom, a pošto im slede dueli sa Italijanima i Francuzima do kraja - i dalje nije nemoguće da izbore plasman makar u Ligu Evrope.

CRVENA ZVEZDA – LIVERPUL 2:0 (2:0)



Vladan Milojević je nakon teškog poraza od Liverpula na "Enfildu" (0:4) govorio o tome da se nada da će njegova ekipa izvući neke pouke, a evidentno je nakon današnje partije da su na tom susretu mnogo toga novog saznali njegovi igrači, ali i on.

Zvezda je daleko bolje rešavala Liverpulov presing, bila odvažnija s loptom, a tome je možda malo pomogla i promena u "personelu".

Dušan Jovančić je zaigrao na sredini terena umesto Branka Jovičića i više puta u toku susreta se odvažio da iznese loptu napred, a to je dodatno "palilo" navijače Zvezde koji su videli da njihovi igrači definitvno MOGU.

Tu borbu je u napadu donosio i Milan Pavkov koji se borio sa više od stotinu puta skupocenijim štoperom od sebe - Virdžilom van Dajkom - i dva puta pored njega dao je gol!

Prvo je u 22. minutu fantastično skočio na centaršut Marka Marina iz kornera i nadvisio sve za pogodak pod prečku golmana Alisona, da bi samo sedam minuta kasnije u stilu Nikole Žigića protiv Rome postigao jedan od golova kola Lige šampiona!

Izmakao je Vajnaldumu, namestio se na šut desnom, a Van Dajk nije uspeo na vreme da uđe u šut koji je završio iza leđa Alisona!

Strašan pogodak...

Napadač koga su mnogi opisali je u toku susreta "dobio" i svoju pesmu od navijača Crvene zvezde koji su ga "ubacili" u čuveni navijački poklič "skoči daj gol glavom" koji se nekada pevao legendarnom Mihajlu Pjanoviću.

Na krilima njegove energije Zvezda je dolazila do potrebnih injekcija adrenalina, a ovoga puta znali su daleko bolje i da se nose sa šansama rivala.

Neminovno je bilo da će do njih doći, ali Zvezda je ovoga puta znala kako da odgovori, da ne spusti glavu, nego da na isti način odgovori, što je evidentno iznenadilo igrače Jirgena Klopa koji su možda i podcenili svog večerašnjeg rivala.

Ipak, Liverpul je pretio iz kontri i preko Staridža i Salaha je propustio velike šanse, a interesantno je da je prvi šut u okvir gola stigao TEK u 71!

Sve do tada je Kanađanin na golu Zvezde, ujedno i najzaposleniji čuvar mreže dosadašnjeg dela takmičenja, bio bez posla - i najugroženiji je bio u 56. kada je Salah pogodio prečku posle centaršuta dok je na travi ležao Filip Stojković i tražio izmenu.

Potpuno kontrolu terena Liverpul je preuzimao malo po malo i prave izazove za Borjana spremio je za finiš meča kada je on branio SVE.

U više navrata je branio udarce Mohameda Salaha iz male udaljenosti, pogodio je Egipćanin i stativu, da bi u četvrtom minutu nadoknade uhvatio važnu loptu i time najavio veliko slavlje domaće publike koja je napravila fantastičnu atmosferu.

Verovatno je i ona uticala na igrače Liverpula koji su tek drugi put ove godine primili dva pogotka u prvom poluvremenu i nisu imali dovoljno snage za preokret.

Ne treba zaboraviti i da je Zvezda lako mogla i do trećeg gola na meču da je sudija Mateu Lahoz držao kriterijum koji je recimo imao njegov kolega iz Nemačke pre samo dve nedelje na "Enfildu" kada je dosudio dva penala za "redse", ali neće mnogo igrači Vladana Milojevića razmišljati o ruci Džejmsa Milnera u kaznenom prostoru - kada je na talonu već pobeda.

U narednom kolu Lige šampiona Zvezda dočekuje Pari sen Žermen (26. novembar), dok u poslednjem gostuje Napoliju.

TABELA: Liverpul 6, Napoli (-1), PSŽ (-1) 4, Zvezda 4.

ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 58. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić - Jovančić, Krstičić (od 73. Jovičić) - Srnić, Ben, Marin (od 64. Čaušić) - Pavkov.

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold (od 46. Gomez), Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Lalana (od 79. Origi), Vajnaldum - Salah, Mane i Staridž (od 46. Firmino).

Meč je sudio španski arbitar Mateu Lahoz.

N A J A V A

Ni dva uzastopna teška poraza Crvene zvezde u Ligi šampiona nisu pokolebala navijače, a ni igrače koji se nadaju da bi protiv Liverpula na "Rajku Mitiću" - mogla da se "peva" drugačija pesma od one pre dve nedelje na "Enfildu".

Zvezda je "glatko" poražena od izabranika Jirgena Klopa (4:0), ali već se na toj utakmici mogao videti blagi pomak u igri s velikanima u odnosu na meč protiv Pari sen Žermena.

Odnos u igračkom kvalitetu se za ovaj kratak period između mečeva u Engleskoj i Srbiji nije promenio, ali videćemo da li je Vladan Milojević uspeo svojim izabranicima uspeo da "instalira" nove taktičke zadatke koji će pomoći da se bar malo uspori snažna četa iz Liverpula.

Pratite meč uz MONDO (od 18.55), naš reporter je na stadionu i ovde vas čekaju izjave, fotografije i snimci, dok je televizijski prenos obezbeđen na TV Arena Sport 1!

Poznato je da u sastavu gostiju neće biti Đerdana Šaćirija, što je odluka Jirgena Klopa pošto švajcarski fudbaler albanskih korena - koji je imao istoriju provokativnih izjava pred meč sa Srbijom - nije ni putovao u Beograd s ekipom, dok Vladana Milojevića ponovo "muči" Ričmond Boaći zbog nove povrede.

Napadač iz Gane je bio jedan od najlošijih u timu Zvezde u prethodnom meču protiv Liverpula, a videćemo kako će ga zameniti Milan Pavkov koji igra sve bolje i bolje.

U startnoj postavi će ponovo biti i Milan Rodić koji je zbog povrede propustio meč na "Enfildu", kao i Marko Marin koji je mnogo falio Crvenoj zvezdi u pomenutoj utakmici. Mesto startera je izgubio i Lorenco Ebisilio, ne i Slavoljub Srnić, dok je novo ime - Dušan Jovančić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

90+4' - Borjan!

Velika odbrana golmana Zvezde posle jedne od retkih grešaka odbrane. Salah sa pet metara, ali baca se Borjan kao mačka!

90+3' -
Grčevi kod igrača Zvezde...

90' - Još pet minuta nadoknade!

85' - Van Dajk!

Gužva sve veća i veća pred golom Borjana, ali se brani Zvezda za sada uspešno pošto udarac Holanđanina odlazi malo preko prečke.

82' - Salah! Borjan!

Nova šansa za Egipćanina koji dolazi do lopte na dva metra od gola, uspeva da šutira, ali Borjan maestralno postavljen. Problem za Zvezdu je što Goran Čaušić jedva stoji na nogama, a Milojević više nema izmena

79' -
Gužva na pet metara u kaznenom prostoru Zvezde, ali uspeva Rodić nekako da izbaci loptu i otkloni opasnost.

76' - Gobeljić!

Sjajna kontra Zvezde preko Gobeljića i Bena, probao je desni bek Zvezde sa druge stative posle ubačene lopte Srnića - ali je bio kratak za dlaku.

73' -
Nenad Krstičić je umoran, menja ga nešto defanzivniji Branko Jovičić. Vladan Milojević nema više dozvoljenih izmena.

71' - Borjan!

Prva odbrana Milana Borjana na današnjem meču, ujedno i prvi šut Liverpula do sada, i to kakva... Snažno je šutirao Egipćanin, lopta je pogodila Gobeljića i promenila pravac, ali se Kanađanin istakao.

I posle kornera šansa za Salaha, verovatno posle faula Van Dajka, a ovaj šut završava na desnoj stativi Milana Borjana.

64' -
Napadi Liverpula su sve intenzivniji, ali i dalje nema šuta u okvir gola. Sada je Salah bio u povoljnoj situaciji, ali pogađa spoljni deo mreže. Goran Čaušić menja Marka Marina, koji nije bio spreman za svih 90, a uz to je dobio i nezgodan udarac.

56' - Prečka!

Ostao je na travi da leži Filip Stojković koji se sam povredio, odmah je signalizirao sudiji da se lopta izbaci, ali nisu "redsi" poštovali fer-plej, nastavili su napad, a nakon centaršuta sa leve strane lopta "pada" na prečku. 

Stojković se okliznuo, tu je došlo do povrede, a menja ga Gobeljić...

49' -
Odmah Firmino prolazi po levoj strani i pravi problem Stojkoviću, ali udarac Manea nije bio naročito jak i ni ovo neće biti šut u okvir gola - pošto je izblokiran.

46' - Marin! Penal?

Velika šansa odmah na početku drugog dela igre, traže penal igrači Zvezde nakon što je Marin snažno šutirao, a Milner svoj gol odbranio rukom.


Nije se oglasio Lahoz... 

Navijači skandiraju, za to vreme, "Ej Pavkov, skoči daj gol glavom", kao što su nekada skandirali legendarnom napadaču Mihajlu Pjanoviću. To dovoljno govori koliko je trenutno omiljen među navijačima.

46' -
Dve promene Jirgena Klopa na poluvremenu što dovoljno govori koliko je nezadovoljan partijom svojih igrača. Firmino menja Staridža, a Džo Gomez - Aleksandera Arnolda. Videćemo da li će sada Salah otići u vrh napada...

45' - Minut nadoknade i kraj!

To bi bilo to za prvih 45 minuta tokom kojih je Zvezda potpuno iznenadila Liverpul i preko Milana Pavkova došla do dva pogotka. Liverpul je bio opasan preko Staridža i Salaha, međutim Milan Borjan nije zabeležio nijednu odbranu pošto su njihovi udarci završavali ili pored gola ili u defanzivcima Zvezde koji su dobro izlazili u blok. 

Bez udarca u okvir gola i sa 53% vremena s loptom u svom posedu bio je Liverpul na "Marakani" gde je publika značajno pomogla domaćinu.


39' -
Još jednom je Milan Pavkov odlično uspeo da nađe prostor pored Van Dajka, dočekao je centaršut Filipa Stojkovića, ali je Holanđanin - ako već nije uspeo bolje da se pozicionira pre leta lopte - to učinio nakon toga i sjajno izblokirao srpskog napadača.

38' -
Povređen je Marko Marin posle starta Adama Lalane za šta ga je Lahoz kaznio kartonom.

35' -
Staridž već u trećoj šansi, i ovoga puta lopta ide pored gola Borjana...

33' -
Krenuo je Liverpul po gol pa nakon dobrog udarca Salaha sa ivice kaznenog posle kornera - glavom nešto kasnije preti Lalana, ali je Stojković izblokirao.

29' - GOOOOOL! DRUGI GOL PAVKOVA! LUDILO NA MARAKANI!

Neverovatan gol Milana Pavkova!!!

Zvezda stiže i do drugog pogotka protiv Liverpula preko napadača koga su mnogi otpisali - i to na kakav način. Krenuo je sa loptom, prošao Vajnalduma, a onda odapeo BOMBU sa preko dvadesetak metara. 

Alison nemoćan!


25' -
Zvezda ne spušta gas! Strašan trk Dušana Jovančića koji je opet doneo živost u igri Zvezde, dobro je desno asistirao Stojkoviću, ali šut Bena i sada odlazi u korner.

22' - GOOOOOL! ZVEZDA VODI! MILAN PAVKOV! 1:0!

Odmah posle kornera koji je udarcem sa distance izborio Ben - Milan Pavkov postiže gol za Crvenu zvezdu pošto je nadskočio sve svoje čuvare. Nemoćan je bio golman iz Brazila posle ovako dobrog centaršuta Marina i vrhunske reakcije...

Eksplozija oduševljenja na "Marakani" koja je dočekala pogodak!


21' - Ben!

Diže se Zvezda nakon perioda dominacije Liverpula i Ben šutira sa preko 25 metara. Bila je to niska lopta, ali Alison!

20' - Opet Staridž!

Uspeo je da primi loptu na šest-sedam metara okrenut od gola Borjana, uspeo je da "okrene" dvojicu čuvara i da šutira, ipak je lopta kačila Stojkovića i prošla pored gola!

17' - Staridž!

Posle "huka" odobrenja, sada i tišina na "Marakani" posle velike šanse za Danijela Staridža... Prošao je kao vihor Sadio Mane po levoj strani, video je samog Engleza na drugoj stativi, ali ovaj je očajno šutirao i promašio čitav gol. Velika sreća!

15' - Savić!


Velika i najveća šansa za Zvezdu do sada posle kornera sa desne strane. Pala je lopta kod Vujadina Savića, probao je da šutira iz okreta, uradio je to u maniru napadača, ali lopta ide malo pored gola!

Ne da mu se protiv engleskih ekipa...


13' - Hrabar početak Zvezde, a iako nije bilo prave šanse u napadu Bena i Marina - "Marakana" se zapalila i dala podršku svojim igračima. Minut kasnije sličan napad, evidentno je da publika daje vetar u leđa igračima!

9' - Šansa za Zvezdu! Marin je primio dobru loptu od Bena, ušao u duel sa Aleksander-Arnoldom, ali nije uspeo da konkretno zapreti. Milner je pritrčao i usporio tu loptu.

8' - Prvi pokušaj gostiju. Mane je sa leve strane vratio loptu na vrh šesnaesterca, odakle je Milner pokušao šutem "iz vazduha" i prebacio prečku.

5' - Španac upozorava Marka Marina zbog prekršaja na Aleksander-Arnoldu i pokazuje mu prvi žuti -karton na utakmici.

3' - Umalo prva šansa za Zvezdu. Pokušao je Srnić, a lopta je završila u korneru. Marin je potom centrirao, ali nije bilo opasnosti za goste. Piše se prvi šut crveno-belih.

1' - Pogledajte SJAJNU koreografiju navijača Zvezde!

- Deo generacije fudbalera Crvene zvezde iz 1973. godine, koji su tada eliminisali Liverpul u Kupu šampiona, izašli su na teren i dobili aplauze navijača pre utakmice dva tima u Ligj šampiona. Pre početka meča, zakazanog za 18.55 na stadionu "Rajko Mitić", Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Kirila Dojčinovskog, Jovana Kuleta Aćimovića i Slobodana Jankovića, strelca dva gola na Enfildu, pozdravili su navijači dok su obilazili krug na atletskoj stazi. Izabranici legendarnog Miljana Miljanića pre 45 godina naneli su jedini poraz Liverpulu (2:1) na njegovom terenu u međunarodnoj utakmici u 20. veku za plasman u četvrtfinale Kupa šampiona ukupnim rezultatom 4:2.

Crveno-beli su isti potez uradili pre meča protiv Napolija kada je šampionska generacija iz Barija izasla na teren. Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Liverpula u Ligi šampiona nosiće na dresovima cvet Natalijina ramonda i na taj način obeležiti Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj simbol večeras na utakmici Evrokupa nosiće i košarkaši Partizana. U pitanju je biljka koja raste kako u Srbiji, uglavnom na istoku, tako i na planini Nidže, čiji je najviši vrh Kajmakčalan.

Njegova simbolika je višestruka, kako zbog staništa, tako i zbog imena - cvet nazvan po kraljici Nataliji Obrenović, poznat je i kao cvet feniks. Čak i kada se potpuno osuši, ako se zalije, Natalijina ramonda može oživeti, što ukazuje na vaskrs srpske države iz pepela posle Prvog svetskog rata.

Meč 6. kola Evrokupa Partizan - Trento igra se vececras od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić"

- Igrači dva tima izlaze na teren...

- Meč još nije počeo, ali su navijači Liverpula već impresionirani atmosferom.


- Stadion se polako puni, a na terenu su legende Crvene zvezde iz 1973. godine koje su u oba meča Kupa šampiona pobedile Liverpul. Ovacije za njih čitavog stadiona. Pogledajte panoranu sa stadiona...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Opširnije o sastavima timova - čitajte OVDE!

- Navijači Liverpula su na ulicama, krenuli su na utakmicu, a policija obezbeđuje da sve protekne u najboljem redu. Sve ulaznice za ovaj meč su odavno rasprodate i stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta. Pogledajte fotografije sa ulica!

- Zvezda i Liverpul su u ranijem terminu odmerili snage i u omladinskoj Ligi šampiona. OVDE!

- Duel Zvezde i Liverpula imaće lepu uvertiru. Opširnije OVDE!

- Marko Marin smatra da bi bilo suludo napasti Liverpul. Opširnije OVDE!

- Vladan Milojević nije otkrivao taktičke zamisli na konferenciji za novinare, ali je kao i svaki put do sada bio odmeren u izjavama - OVDE!

- Na konferenciji Jirgena Klopa pred meč sa Crvenom zvezdom je bilo veoma interesantno. Pogledajte šta je Nemac rekao i zbog čega mu se nisu dopala pitanja novinara koji su stigli iz Engleske - OVDE!

- Pogledajte MONDO FILM o navijačima Liverpula u Srbiji i regionu.

Film o navijačima Liverpula - Nikad nećeš hodati sam
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC