• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bil Gejts šokirao: Doneo teglicu izmeta na prezentaciju

Autor mondo.rs

Osnivač Microsoft kompanije šokirao je svet svojom prezentacijom u Kini, na kojoj je prikazao i teglu ljudskog izmeta.

Poznat više po tome što je osnovao Microsoft kompaniju, ali u poslednje vreme i po filantropiji i zagovaranju zdravijeg života Bil Gejts je na “Reinvented Toilet Expo“ sajmu u Pekingu šokirao sve prisutne svojom neočekivanom prezentacijom, na koju je doneo i teglu ljudskog izmeta.

Ona je bila deo priče o novim tehnologijama u toaletima, u koje je fond Gejtsa uložio više od 20 miliona dolara tokom prethodnih sedam godina.

Na Gejtsovoj prezentaciji, na video bimovima su prikazani različiti novi i unapređeni proizvodi za toalete, koji sprečavaju nastanak bolesti i razvoj bakterija.

"Moram da priznam da pre samo deset godina nisam imao predstavu o tome koliko ću, zapravo znati o izmetu", rekao je Gejts i dodao da ga danas čak i njegova žena moli da tokom večere pričaju o fekalijama i toaletu, jer je to budućnost tehnologije.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Bil Gejts se tokom svog izlaganja pozvao i na istraživanja Svetske zdravstvene organizacije i naveo da više od 2,3 milijarde ljudi u svetu nema pristup osnovnim sanitarnim uslovima, a da se samo u tegli izmeta, koju je prikazao, mogu nalaziti stotine hiljada bakterija, parazita i drugih štetnih mikroorganizama, koji su odgovorni za bolesti poput kolere i dizenterije.

"Nije više pitanje da li ćemo početi da koristimo moderne sanitarije, za koje tvrdim da su najznačajniji napredak u proizvodnji sanitarija dosad, nego je pitanje koliko brzo one mogu da se primene u svakodnevnoj upotrebi", naglasio je Gejts.

Prema rečima Bila Gejtsa današnji kanalizacioni sistemi su zastareli i potrebno je sveobuhvatno rešenje, koje će omogućiti rešavanje problema fekalija i bez kanalizacije, odnosno neutralisanja i prerade tog otpada.

WC sanitarije, koje su prikazane na Sajmu u stanju su da ponude deo rešenja tog problema, ali su neophodna dalja istraživanja i dodatno ulaganje u razvoj ovog sistema, koji je tek na početku.

Bil Gejts se nada da će modernizovane sanitarije svoju primenu prvo pronaći u školama, vrtićima i javnim toaletima, a da će se u domaćinstvima pojaviti u skladu sa opadanjem cene, što se mora desiti sa dolaskom masovne proizvodnje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS