• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bebe je šampion Dominikanske Republike!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaler koji je pobrao simpatije gdje god je igrao, u Modriči, Prijedoru, Doboju i Derventi, poslije pet godina provedenih u Republici Srpskoj, vratio se kući i osvojio titulu sa klubom Sibao, koji je osnovan prije samo tri godine.

 Bebe je šampion Dominikanske Republike i ima posebnu poruku za sve u Republici Srpskoj! (VIDEO) Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vijest da je Sibao (Cibao FC) šampion Dominikanse Republike teško da bi bila interesantna i najzagriženijim kladioničarima na našim prostorima.

Ipak, kada se baci pogled na igrački kadar ovog kluba iz prestonice Santo Domingo, u oči upada ime kapitena Edvarda Artura Aseveda Kruza (Edward Arturo Acevedo Cruz), dobro poznatog fudbalera svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari u Republici Srpskoj.

Omaleni, brzonogi igrač, koji je pobrao simpatije gdje god je igrao, a nastupao je za Modriča Maksimu, svoju "prvu kuću", kako je često volio da kaže, zatim Rudar Prijedor, Slogu iz Doboja i derventski Tekstilac, poslije pet godina igranja u Prvoj ligi Republike Srpske i Premijer ligi BiH, vratio se kući u Dominikansku Republiku prije tri godine.

LIGA ŠAMPIONA

Sibao je kao vicešampion Dominikanske Republike stekao pravo nastupa u Klupskom prvenstvu Kariba, i te 2017. godine otišao do samog kraja, osvojivši pehar pobjedom u finalu protiv San Huana iz Trinidada i Tobaga (1:0). Titula je označila i plasman u KONKAKAF Ligu šampiona, gdje je Sibao eliminisao već u prvoj rundi od mnogo poznatije meksičke Gvadalahare (0:2, 0:5).

Te, 2015. godine osnovan je Sibao, a iste godine krenuli su uspjesi.

Već u prvoj sezoni osvojen je Kup Dominikanske Republike, koji je sljedeće godine odbranjen. Sibao je 2016. godine bio vicešampion, a dvije godine kasnije, u prestonici ove karipske državice dočekali su šampione države!

Veliko slavlje vladalo je u Santo Domingu, u kojem je učestvovao i Bebe, kako su ga zbog "visine" (163 cm) prozvali čim je stigao u Republiku Srpsku.

Kao kapiten Sibaa primio je pehar, te se u društvu saigrača provozao ulicama glavnog grada Dominikanske Republike, gdje je šampione dočekao veliki broj građana ovog grada od blizu tri miliona stanovnika.

Mjesec i po uoči 33. rođendana, fudbaler koji se odlično snalazio i u odbrani, sredini terena, i napadu, doživio je jedan od najvećih uspjeha u karijeri, a tokom slavlja nije zaboravio ni sve u Republici Srpskoj, posebno u mjestima gdje je nastupao.

Pogledajte šta je poručio u VIDEO izjavi za MONDO iz Dominikanske Republike...

Osim pomenutih klubova iz Republike Srpske, Asevedo Kruz nosio je dres Barselone Atletiko iz rodnog Santo Dominga, gdje je i počeo karijeru. Kasnije je nastupao za haićanski Don Bosko, poslije čega ga je put odveo u Evropu.

U Srbiji je bio član Crvenke i Veternika, prije nego što je 2010. stigao u Modriču.

Sa dosta uspjeha nosio je i dres reprezentacije Dominikanske Republike.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC