Nadal uspješno operisan

Autor:

Drugi teniser svijeta iskoristio je neodlazak u London na ATP finale da riješi još jedan zdravstveni problem.

Rafael Nadal povukao se sa mastersa u Parizu zbog bola u trbušnom zidu, a iz istog razloga je otkazao nastup na turniru osmorice najboljih na svijetu, koji u londonskoj "O2" areni počinje u nedjelju.

Kada je već tako, odlučio je da obavi i manji operativni zahvat, kako bi blagovremeno mogao da počne pripreme za sljedeću sezonu.

"Hvala svima na lijepim željama. Operacija skočnog zgloba je bila uspješna i već se nalazim kod kuće. Žao mi je što smo morali da otkažemo egzibiciju za žrtve oktobarskih poplava na Majorci", napisao je Nadal na svom Twitter profilu.

Poznato je da sjajni španski teniser ima hroničnih problema sa koljenima, ali informacija o operaciji skočnog zgloba je bila iznenađenje za kompletnu tenisku javnost.

"Imao sam slobodno tijelo u predjelu tetive skočnog zgloba, koje smo odavno otkrili i koje mi je s vremena na vrijeme prouzrokovalo bol. Neigranje u Londonu iskoristio sam da riješim i to, tako da ubuduće nemam problema te vrste", objasnio je Nadal.

On je izjavio da je za njim "komplikovana sezona", tokom koje je igrao vrlo dobro, kada je za to bio sposoban, ali da su ga povrede često limitirale, pa i potpuno sprečavale da se takmiči.

Nadal je tokom 2018. u čak tri navrata izbijao na prvo mesto ATP liste.

Status najboljeg na svijetu uživao je od 2. aprila do 13. maja, od 21. maja do 17. juna i od 25. juna do ovog ponedeljka, kada je na vrh četvrti put u karijeri zasjeo Novak Đoković.

Tagovi:

Ostale vijesti