Traže vanredne unutarstranačke izbore u SDS-u

Autor:

Regionalni odbor SDS-a Sarajevsko-romanijske regije zatražio je da bude održana vanredna Skupština stranke i da se provedu vanredni unutarstranački izbori zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg stanja u stranci.

0
A- A A+

SDS logo Foto: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Predsjednik Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko-romanijske regije Milovan Bjelica rekao je nakon sastanka da je ovaj zaključak usvojen zbog potrebe da se utvrdi odgovornost za loš izborni rezultat i da bi se utvrdile smjernice budućeg djelovanja stranke.

Regionalni odbor usvojio je zaključak da SDS kao ozbiljna stranka treba da razgovora sa svim strankama u Republici Srpskoj i BiH u interesu Republike Srpske, kao i građana Srpske i BiH.

"Posebno želimo da osudimo ružnu i neprimjerenu scenu uoči održavanja sjednice Predsjedništva SDS-a sa transparentima na kojima su bile ispisane uvredljive poruke na račun osnivača i visokih funkcionere stranke", rekao je Bjelica.

On je istakao da je to naštetilo ugledu stranke, ali da se predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nije ogradio od toga.

"Ulica nije mjesto gdje se odlučuje o budućnosti stranke", poručio je Bjelica i dodao da se o budućnosti stranke odlučuje u organima stranke.

Predsjednik OO SDS-a Istočna Ilidža Darko Babalj rekao je da je SDS ozbiljna stranka i da će na osnovu svoje platforme razgovarati sa svim strankama u Srpskoj i BiH.

"Sve odluke koje se tiču budućeg rada stranke biće donesene na organima stranke", rekao je Babalj.

On nije želio da odgovori na pitanje novinara da li Govedarica ima njegovu podršku.

Komentarišući izlazak NDP iz Saveza za pobjede, Babalj je rekao da je to stvar te partije.

Nezvanično se saznaje da bi sjednica Glavnog odbora SDS-a trebalo da bude održana naredne sedmice u Istočnom Sarajevu.

Tagovi:

Ostale vijesti