Odbornici NDP BL prijete odlaskom iz stranke

Autor:

Nakon što je predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao da ova stranka napušta SzP i najavio učešće u razgovorima za formiranje vlasti oglasili su se pojedini odbornici NDP-a Banjaluka.

5
A- A A+

ndp Foto: Youtube/ScreenShot

Mirna Savić-Banjac, odbornica NDP-a u Skupštini Grada Banjaluka, na svom Facebook profilu je napisala da više neće biti član ove stranke ako ona postane dio vlasti.

U svom pojašnjenju je navela da je nastojala ostati dosljedna, ne napuštati NDP, ali ovo je kaže - "vanredna situacija".

"Možda imam tu slobodu, jer ne težim avionima i kamionima. Možda samo nisam dovoljno ambiciozna i nisam 'materijal' za ozbiljnog političara koji grabi i grabi, zaboravlja juče rečeno, ali neka se moja politička karijera završi ako je to jedini put. Kažu mi, pa to je politika. Kompromisi. Pa nisam u Holandiji da pravim kompromis oko zakonskog rješenja o sjemenima tulipana", pojasnila je ona.

Savić Banjac ističe da se ovdje radi o "raseljavanju, pljački, korupciji, poremećenom sistemu,nemoći, pa i ubistvima".

"Ostajem pri svojim stavovima, daću sve od sebe da ostanem u politici na način koji smatram ispravnim, a ako to ne bude moguće, jer ćemo svi biti jedna velika masa istomišljenika, mahnuću svima i nastaviti sa svojim životom", zaključila je Mirna.

Njen stranački kolega Saša Lazić Medo, koji je takođe odbornik NDP-a u Skupštini Grada Banjaluka, nešto je zagodnetniji pa je napisao: "Za ideale ginu budale. Ja sam jedan od njih" što je izazvalo brojne komentare.

medo Foto: Printscreen

Podsjećamo, lider NDP-a Dragan Čavić je najavio da će NDP u narednim danima razgovarati sa predstavnicima stranaka koje će očigledno činiti jezgro većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva NDP-a koja je nadležna da donese konačne i obavezujuće odluke za sve članove.

Čavić: NDP napušta SzP, razgovaraćemo sa Dodikom

Čavić naglašava da je NDP donio ovakvu odluku zato što u kontinuitetu izborni rezultat ove stranke pada i da to nema nikakve veze sa bilo kakvim odlukama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika ili bilo koga iz te koalicije koje se tiču javnih preduzeća i ministarstava.

Ostale vijesti