Taletović: Snimak iz Mostara je prava istina

Autor:

Prozvani sudija sa utakmice između rukometaša Zrinjskog i Borca m:tel (20:20) Mirza Taletović kao dokaz poštene arbitraže poslao MONDU snimak meča u dvorani "Pod Bijjelim brijegom".

Taletović: Snimak iz Mostara je prava istina Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel osvojili su bod u Mostaru protiv Zrinjskog u posljednjoj utakmici petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine - 20:20 (10:14), ali su u saopštenju istakli da će nadležnim organima u RS BiH uputiti žalbu na suđenje Dženana Grbića i Mirze Taletovića, koji su "direktno uticali na konačan rezultat i spriječili crveno-plave da ostvare zasluženu pobjedu".

Iz mostarskog Zrinjskog su za MONDO govorili klupski sekretar Filip Garmaz i trener Dario Pušić i u potpunosti odbacili navode iz saopštenja banjalučkog kluba istakavši da su sudijske greške bile evidentne, ali da ih je bilo više na štetu "plemića".

Tim povodom se našem portalu putem naše Fejsbuk stranice oglasio i jedan od "prozvanih" arbitara Mirza Taletović.

"S obzirom da smo lično prozvani na Vašem portalu (preneseno sa FB RK Borac m:tel) u prilogu Vam šaljem link sa utakmice HMRK Zrinjski-RK Borac M:tel odigrane 04.11.2018. godine u Mostaru. Kako bi javnosti pokazali pravu istinu, najbolji je dokaz snimak sa utakmice", napisao je Taletović.

Snimak utakmice možete da pogledate OVDJE.

Ostale vijesti