• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Jokićeva "no homo" izjava od 25.000 dolara

Autor mondo.rs

Pogledajte deo intervjua u kom je naš košarkaš upotrebio fazu zbog koje je novčano kažnjen. Za razliku od NBA lige, publici u SAD nešto drugo je "zasmetalo" kod Jokića - "izlizane fore".

Izvršna potpredsednica NBA lige, nekada profesionalna košarkašica Kiki Vandevege (60), kaznila je Nikolu Jokića sa 25.000 dolara zbog, kako je navedeno, neprimerenog komentara.

Posle utakmice Bulsima odigrane 31. oktobra u Čikagu, u kojoj je postigao 22 poena za pobedu svojih Denver Nagetsa, srpski centar upitan je da prokomentariše duele sa "rukijem" Vendelom Karterom.

Jokić je tada na svom inače "nespretnom" engleskom upotrebio frazu, koja se u poslednje vreme u Sjedinjenim Državama smatra politički nekorektnom, iako je svojevremeno kao sleng bila prilično popularna među mladim Amerikancima.

ZAŠTO JE JOKIĆ ODBIJAO DA ŠUTIRA?

Pretpostavljajući da bi njegov odgovor mogao da bude shvaćen kao lascivan, jer je govorio o rasponu ruku mladog asa Čikaga, Jokić je pokušao da se ogradi frazom koja je za NBA bila neprihvatljiva.

"Cenim njegovu igru", rekao je Jokić novinarima u "Junajted centru".

"Lukav je, vredan radnik, ako to uopšte ima smisla", praktično se Somborac sam izvinio, ukoliko zbog skromnog znanja engleskog njegove rečenice deluju konfuzno.

VIDEO: ZA POBEDU PREKO GASOLA - KRATKO!

Potom je nastavio...

"Igra veoma snažnu košarku. Kada smo prvi put igrali sa njima samo je šutirao sa poludistance. Danas je šutnuo i dve trojke... 'No homo', duži je nego što očekujete. Može da skoči, uvek je tu gde treba. Veoma je dobar odbrambeni igrač. Mislim da bi mogao da bude dobar, zaista dobar košarkaš", rekao je Jokić uživo u TV programu, mada je nespretna fraza upotrebljena na još nespretniji način prošla prilično neopaženo u početku.

Međutim, nije promakla gospođi Vandevege, koja je pre angažmana u samoj NBA jedno vreme radila i kao generalni menadžer upravo Denver Nagetsa. Starija rođaka WTA teniserke, Koko Vandevege, u kratkom saopštenju navela je da se radi "o nepoštovanju i uvredi".

Jokić intervju
Izvor: YouTube



Ni Nagetsi, ni Jokić nisu komentarisali ovu odluku.

"No homo" izraz je koji koriste uglavnom muškarci u situacijama kada (afirmativno) govore o istom polu, pokušavajući da naglase da to nema nikakve veze sa fizičkom privlačnošću ili nečim sličnim. Ova fraza u pojedinim delovima sveta i dalje "živi" među mladima, najčešće kao šala, ali je u Americi i još nekim liberalnim društvima vremenom označena kao neprikladna.

Smatra se da predstavlja oblik homofobije.

BOGDAN SE VRATIO, BJELICA U KRIZI

Zanimljivo je bilo pročitati i brojne komentare na društvenim mrežama, u kojima se Jokićeva izjava ne doživljava kao uvreda na račun LGBT populacije, već kao "prevaziđena fora iz 2008. godine".

Ovako-onako, Jokić je morao da uplati solidnu sumu novca na račun lige, a u prvoj narednoj utakmici pružio je nesvakidašnju partiju - 27 minuta igrao je bez šuta na koš (!?), a onda šutnuo trojku za pobedu u Memfisu na 2,7 sekundi pre kraja.

Da se nešto čudno događa sa njegovom igrom primetio je i trener Majkl Maloun.

SVI NBA REZULTATI NA JEDNOM MESTU


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC