• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve slike i opis Samsung savitljivog telefona

Autor mondo.rs

Konačno imamo priliku da vidimo ono što nas čeka u budućnosti smartfon uređaja - savitljivi telefon, koji neće biti samo prototip, nego serijski model.

Tokom Samsung Developers Conference (SDC 2018) kompanija Samsung je najavila savitljivi telefon i prikazala korisnički interfejs posebno razvijan za ovaj model telefona.

Ekran nosi naziv “Infinity Flex Display“, a korisničko okruženje pod kojim telefon radi “One UI“. Samsung je prikazao kompletno spreman fleksibilan OLED panel, koji će biti ugrađen u prvi savitljivi telefon ovog proizvođača, a čija će premijera biti najverovatnije početkom 2019. godine. Slike koje imate priliku da vidite su "lutkica", odnosno pravi dizajn je pod ovim grubim ivicama, jer je Samsung u ovom trenutku želeo da prikaže isključivo ekran, ne i ceo uređaj. Sudeći po onome što je došlo sa scene konferencije - savitljivi Samsung telefon je vrlo blizu, vremenski!

Pročitajte i ovo: Ovo je novi interfejs Samsung Galaxy telefona (FOTO)

Ekran se savija po dužoj ivici, odnosno na sredini, pa Samsung-ov fleksibilni telefon može jednostavno da se sklopi i ponese u džepu bez žrtvovanja mobilnosti, ali i upotrebljivosti telefona, što dosadašnji fleksibilni pokušaji nisu doneli na pravi način.

Radeći zajedno sa kompanijom Google, Samsung je nastojao da kreira minimalistički i maksimalno intuitivan UI, odnosno korisničko okruženje, koje će biti korišćeno ne samo za novu savitljivu Samsung Galaxy F seriju telefona (ako se tako bude zvala), nego i za sve ostale Galaxy telefone budućnosti. Uz pomoć najboljih Android inženjera Samsung je uspeo da stvori interfejs, kojim se lako upravlja u otvorenom i preklopljenom stanju telefona čak i samo jednom rukom.

Google je odmah tokom SDC-a 2018 najavio i zvanično podršku za Android uređaje sa savitljivim ekranima, koja će biti dostupna kroz nadogradnje postojećih i kroz nove operativne sisteme.

MONDO MobIT

Kad se telefon otvori korisničko okruženje se transformiše u poseban UI sličan tabletu, ali koji "naginje" više ka produktivnosti, nego ka zabavi ili razonodi. Tako “One UI“ omogućava da se unapredi multitasking, odnosno rad sa više istovremeno otvorenih aplikacija, kojih sad umesto dve, na ekranu novog uređaja mogu biti tri!

Iako Samsung nije rekao kad će zvanično predstaviti svoj savitljivi telefon, pošto se u publici moglo čuti da će masovna proizvodnja početi za koji mesec, pretpostavljamo da nas ne deli puno vremena od tog trenutka.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Samsung Announces Foldable INFINITY FLEX Display
Izvor: TechDroider

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS