• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac: Neke stvari moraju da izgledaju drugačije

Autor mondo.rs

Uporedni ulazak novog šefa i oporavljenog lidera na terenu, podigao je moral među crno-belima, koji su na seriju od pet poraza odgovorili vezanim pobedama u kojima je Zagorac učestvovao sa 54 minuta u razmaku od tri dana.

 Zagorac: Neke stvari moraju da izgledaju drugačije Izvor: MN PRESS

Rade Zagorac "dolazio je" u Partizan praktično o leta 2016, kada mu je isticao ugovor sa Megom, a kada je konačno došao - dve godine kasnije - stvari nisu počele dobro.

Uporedo sa posrtanjima letos sastavljenog tima crno-belih, dogodila se i povreda jednog od njegovih projektovanih lidera, koja je 23-godišnjeg košarkaša "izbacila" iz takmičarskog pogona na četiri utakmice u ABA ligi i Evrokupu.

Kada je zalečio povredu zadnje lože i nadoknadio minimum propuštenog na planu fizičke pripreme, ispostavilo se da popularnog Zagora u sali za trening nije dočekao Nenad Čanak, već novi šef - Andrea Trinkjeri.

Njihovo uporedno pojavljivanje u svlačionici podiglo je moral ekipi, koja se nalazila u seriji od pet poraza ostvarenih uglavnom malodušnim pristupom igri i bežanjem od odgovornosti na parketu, pa je Partizan u tri dana vezao dve važne pobede - prvo nad Megom u gostima, u derbiju ABA lige koji je imao veliki rezultatski značaj za crno-bele, potom i Trentom u meču Evrokupa, koji je vratio ekipu u borbu za Top 16 fazu.

Iako je Zagorčev uticaj na igru bio očigledan i bez uvida u statistiku, sa 17 poena u Sremskoj Mitrovici u subotu, odnosno 12 u Beogradu u utorak, bio je među efikasnijima i konkretnijima, ali i umornijima.

Vremena, ni prostora za njegovo postepeno uvođenje u ritam nije bilo, pa je posle pauze od 20-ak dana i svega četiri minuta odigranih prošle nedelje u porazu od Turk Telekoma u Ankari, Zagorac odigrao 54 minuta u razmaku od tri dana.

Još vruć od borbe sa košarkašima Trenta u ponovo bučnom "Pioniru", konstatovao je da ne priliči uvek isticati mane u igri posle poraza, ali da je evidentno da ekipu čeka mnogo posla i da je neophodno popraviti određene stvari u što kraćem roku.



Brzo je shvatio da će uporedo morati da radi tri važne stvari: bori se za pobede na terenu, trenira naporno u pauzama između utakmica i putovanja kako bi podigao kondiciju, oštrinu i preciznost, a sve to trpeći bolove koji su neminovnost u vrhunskom sportu kada iz perioda mirovanja naglo uđete u takmičarski ritam.



Već u subotu od 19 časova, u Dvorani "Aleksandar Nikolić" biće odigran ex-Yu "klasik" između Partizana i Cibone, a potom ekipu očekuje put u Sankt Peterburg na duel sa Zenitom.

Četiri dana po povratku iz Rusije, Trinkjerija i ekipu očekuje veliko iskušenje - gostovanje Budućnosti u "Morači" u derbiju 8. kola ABA lige (18. novembar, 19.00).

Umesto konstatacije da je svaka pobeda na tom putu dragocena u borbama za mesto među četiri najbolja, što u regionu, što u Evropi, neka posluže aktuelne tabele ova dva takmičenja.

Evrokup: Lion 5-1, Valensija 4-2, Zenit 3-3, Turk Telekom 3-3, Partizan 2-4, Trento 1-5.

ABA liga: Crvena zvezda 6-0, Mega 5-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, Olimpija 2-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Zadar 2-4, Krka 2-4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC