• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea pred Cedevitu: U sličnoj smo situaciji

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

U taboru Igokee svjesni da i ekipa Cedevite poslije smjene trenera želi da što prije dođe do boljih rezultata, ali ističu da će u Zagrebu tražiti igru koja će im donijeti pobjedu.

 Igokea Cedevita Zarko Milakovic najava Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Cedevita i Igokea sastaće se u Zagrebu u subotu u okviru sedmog kola Jadranske lige.

Obje ekipe u dosadašnjem toku sezone upisale su po dvije pobjede i četiri poraza, a takođe i jedni i drugi mijenjali su trenera.

Umjesto Sita Alonsa, ekipu Cedevite sada vodi Slaven Rimac, dok je Nenada Trajkovića zamijenio njegov pomoćnik Žarko Milaković, što je drugi put da preuzima ekipu.

„Tu sam već petu godinu u službi kluba. Ulazim u posao i pokušavam da izvučem maksimum iz ekipe i iz svih situacija koje nas zadese. Cedevita se u početku sezone tražila, nešto slično kao mi, mijenjali su roster. Oni su na dve utakmice sedmično, sinoć su protiv Limoža odigrali jako dobro. Pulen je došao da ih podigne na nivo više i to je pokazao ove tri utakmice koje je igrao, ali mislim da se treba baziramo na nas, da budemo odgovorniji u odbrani, u skoku, na posjedu lopte i da pokušamo iz toga da izgradimo našu igru“, rekao je Milaković.

Ove sezone u ekipi Igokee značajniju ulogu i minutažu dobili su mladi igrači poput Talića, Ilića i Jankovića, a tako će biti i u narednom periodu. I u ekipi Cedevite iz B tima vraćeno je nekoliko košarkaša.

 „Oni su četiri godine u našem programu, prošle godine bila je i žrtvovana titula prvaka BiH, da bi oni dobili prostor u seniorskoj konkurenciji. Mislim da je logičan slijed događaja da oni sa svojim godinama napreduju kroz trening i utakmice. Oni su krz utakmice pokazali da klub može da na njih računa sa ozbiljnim minutama u nastavku sezone i u budućnosti. To je bio naš cilj, da kroz te četiri godine pokažemo da možemo da radimo kvalitetno sa omladinskim selekcijama i da ih promovišemo kroz ABA ligu“, rekao je Milaković, a potom se osvrnuo na Ilića i na medijske spekulacije o tome da li on igra na poziciji trojke ili četvorke.

„Ilić je polivalentan igrač i može da igra na više pozicija u zavisnosti od potrebe ekipe. Prvenstveno on treba da rastereti sebe te stvari, da li je četvorka ili trojka. On će vremenom sebe da izgradi kroz kvalitetan rad, gdje on sebe najbolje osjeća, a tu su i stariji igrači da pomognu. Nećemo samo da gledamo Dalibora, već da Igokea igra dobro, a on da u tome sebe izgradi“.

U ekipu igokee u međuvremenu stigao je Latavius Vilijams, koji je odigrao tek nekoliko minuta protiv FMP-a, a vratio se Džimi Gevin.

„Sa Gevinom smo  imali nezgodnu situaciju, nizmo znali za njegovu Kronovu bolest i dobili smo poslije dozvolu, jer je on koristio neke steroide koji kod nas nisu bili dozvoljeni. On pokušava da se uklopi, znate i sami da to nije bilo sjajno. Što se tiče Vilijamsa ideja kluba je da bude jedan od nosilaca ove ekipe i trenirao je ove sedmice jako dobro i očekujemo do njega dobre igre“, poručio je Milaković.

Ekipa Cedevite dolaskom Rimca oslonila se i na domaće snage, koji su bili u drugom planu.

„Rimac je vratio Bošnjaka, Katića, Perkovića iz B tima, to je i logičan slijed događaja da klubovi na ovim prostorima moraju da se oslone na vlastite igrače. Lutali su sa puno stranaca na početku. Imaju igrače koji rade za one koji treba da postižu poene, ali mi moramo da se okrenemo sebi i da damo maksimum“, rekao je Milaković

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaš Igokee Vuk Radivojević takođe ističe da njegova ekipa mora da razmišlja o sebi, a ne previše o protivniku, koji će nakon svih promjena biti motivisan.

“Cedevita je od starta prvenstva bila u velikim problemima, pa i u rezultatskim, smijenili su trenera i otkad je Rimac došao digli su igru. Iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje igraju, doveli su i Pulena, koji sigurno mnogo znači ekipi. Juče su odigrali odličan meč, ali mi treba da se baziramo na nama,. Ni mi nismo u zavidnoj poziciji, izgubili smo dva meča kod kuće, sem Budućosti, od protivnika koje smo trebali da dobijemo. Žare je sada trener, probaćemo da dignemo naš tim i koliko je moguće da se pripremimo zua Cedevitu“, rekao je Radivojević.

On smatra da promjena trenera, odnosno odlazak trenera Trajkovića nije nešto šokantno za ekipu.

„Mislim da smo svi većinom iskusni igrači, bili smo u ovakvim situacijama tokom karijere, svi smo pametni, moramo da se dižemo kroz trening, pa i ritam igre“.

On se složio sa konstatacijom da se kvalitet ekipe diže dolaskom renomiranih igrača i trenera.

„Već na početku sezone bilo je jasno da se ABA liga digla na viši nivo. Vidimo ko je sve došao i to se sve odražava na kvalitet lige. Organizacija lige je na zavidnom nivou i sada igrači to znaju i zato dolaze ovdje. Trinkijeri, veliko trenersko ime došao je u Partizan, Milan Tomić je iz Olimpijakosa došao u Zvezdu, biće dobra borba za Evroligu i Evrokup“, smatra Radivojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC