• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega u Dalmaciji: Zaboraviti poraz od Partizana

Autor mondo.rs

"U ovaj meč treba da uđemo najjače do sad, da odreagujemo i izvučemo pouke iz prvog poraza u ligi i ponovo se vratimo na pobednički kolosek", poručio košarkaš Mege Andrija Marjanović pred gostovanje Zadru

 Mega u Dalmaciji: Zaboraviti poraz od Partizana Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege gostovanjem u Zadru u petak otvoriće sedmo kolo ABA lige.

Srpski tim u Dalmaciji želi da nastavi pobedničkim putem na kojem je bio pred poslednji meč u regionalnoj ligi kada su poraženi od Partizana. Megi je to bio prvi poraz ove sezone posle pet pobeda u nizu.

"Nemamo vremena da se osvrćemo na meč sa Partizanom pošto nas očekuje teško gostovanje protiv Zadra, koji je posle četiri poraza na startu vezao dve pobede na gostovanjima - protiv crno-belih i Krke. Jako je bitno da u utakmicu sa Zadrom uđemo sa pravom energijom i agresivnom odbranom. Ukoliko nametnemo našu igru, verujem da možemo do pobede koja bi mnogo značila za samopouzdanje moje mlade ekipe", poručio je Dejan Milojević, trener Mege.

Mega i Zadar su se do sada sastali 10 puta u ABA ligi i tim Dejana Milojevića ima pozitivan skor 6-4. U poslednjem susretu, koji je odigran u okviru 21. kola ABA lige prošle sezone, Zadar je na svom terenu slavio rezultatom 95:91

Andrija Marjanović, smatra da će meč protiv Zadra, koji je ove sezone u ABA ligi upisao dve pobede uz četiri poraza, biti pravi test za njegov tim.

"U ovaj meč treba da uđemo najjače do sad, da odreagujemo i izvučemo pouke iz prvog poraza u ligi i ponovo se vratimo na pobednički kolosek. Od starta ćemo se truditi da nametnemo naš ritam i energiju. Zadar je odlična ekipa i mislim da će to biti pravi test za našu mladu ekipu, ali uz našu brzu igru i agresivnu odbranu, verujem da možemo da dođemo do novog trijumfa", napomenuo je igrač Mege.

Domaćini su svesni da ih očekuje težak zadatak.

"Očekujemo protivnika koji je zaista zahtevan. Svi jako dobro znamo da je to atraktivna, mlada ekipa, zbog čega moramo da se maksimalno pripremimo da im odgovorimo i parirarmo u tom fizičkom delu, u kom očekujemo mnogo kontakta. Ovo je pravi test za nas, neke stvari još uvek dorađujemo i nadam se da ćemo prikazati dobru igru", rekao je Ante Nazor, trener Zadra.

I Luka Božić, koji je dva puta ove sezone proglašen za najkorisnijeg igrača kola (MVP), kaže da će njegov tim imati veoma težak zadatak da dođe do prvog trijumfa pred domaćim navijačima ove sezone.

"Glavni aduti su im mladost i veliki igrački potencijal koji poseduju. Mega je odlično krenula u sezonu, imaju samo jedan poraz i svesni smo da možemo uspešno da im se suprotstavimo jedino pravom energijom. Nadam se da ćemo razveseliti naše navijače", poručio je Božić.

Meč Zadar - Mega u 7. Kolu ABA lige igra se u petak od 20 časova u dvorani Krešimir Ćosić, uz direktan prenos na TV Arena sport 1.

PAROVI 7. KOLA

Petak

Zadar - Mega (20, Arena sport 1)

Subota

Olimpija - Crvena zvezda (17, Arena sport 1)

Partizan - Cibona (19, Arena sport 1)

Cedevita - Igokea (21, Arena sport 3)

Nedelja

Mornar - Budućnost (19, Arena sport 1)

Ponedeljak

FMP - Krka (18, Arena sport)

TABELA: Zvezda 6-0, Mega 5-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, FMP 3-3, Olimpija 2-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Zadar 2-4, Krka 2-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC