Održan simpozijum NTS u susret EYOF-u

Autor:

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine održan je simpozij NTS "U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere".

0
A- A A+
EYOF Foto: FENA/OKBiH

Ciljna grupa Simpozija bili su volonteri, internacionalni kao i regionalni učesnici, koji su selektirani na osnovu njihovih kvalifikacija, poznavanja stranih jezika i stručnih kompetencija.

Program je realizovan po principu cjelodnevnih predavanja iz oblasti komunikologije, identiteta i brendiranja države Bosne i Hercegovine te promoviranja olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, izvrsnosti i poštovanja.

I radionice koje su se odvijale u timovima i bile usmjerene ka zajedničkom i praktičnom prevazilaženju problema, bile su sastavni dio programa.

Cilj volonterskog programa je bio pružanje podrške u određenim segmentima organizacije EYOF-a 2019. Putem interaktivnih predavanja, budućim volonterima su približene vrijednosti Olimpijskog pokreta, zajedništva, te su im dati alati za rješavanje situacija sa kojima će se susretati u radu s olimpijskim komitetima i timovima iz Evrope.

Među učesnicima je bio veliki broj osoba iz diplomatskog kora koje su pokazale spremnost da se diplomatska zajednica u BiH aktivno involvira te će u novije vrijeme intenzivirati suradnju sa Olimpijskim komitetom Bosne i Herzegovine i formom EYOF 2019 kako bi zajedničkim snagama doprinijeli što uspješnijoj realizaciji EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Ovakva vrsta edukacije će sigurno pomoći volonterima da što spremnije dočekaju mlade sportiste i njihove delegacije iz 46 zemalja Evrope jer upravo volonteri definirajusliku događaja i oni su pravo lice Festivala i zemlje u kojoj se održava, navedeno je u saopćenju iz Olimpijskog komiteta BiH.

Ostale vijesti