• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Ovo su moje tri najveće pobede u karijeri

Autor mondo.rs

Rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja izdvojio je tri najvažnija trijumfa u prebogatoj karijeri

Rodžer Federer u 20 godina dugoj i uspešnoj karijeri postavio je veliki broj rekorda i odigrao više od 1.400 profesionalnih mečeva, od kojih su mnogi ušli u tenisku istoriju.

Švajcarac je do sada ostvario više od 1.100 pobeda, ali je uspeo da odabere tri najveće.

"Titula na Rolan Garosu 2009. sigurno je jedan od mojih najvećih trijumfa u karijeri", rekao je prvo Federer, rekorder sa 20. grend slem trofeja, od kojih je samo jedan iz Pariza.

Te 2009. uspeo je u finalu da pobedi Šveđanina Robina Soderlinga (6:1, 7:6, 6:4), nakon što je tri godine u nizu pre toga gubio mečeve za titulu od Rafaela Nadala. Još jedanput je posle toga igrao za pehar Rolan Garosa, 2011, ali ga je i tada zaustavio Nadal.

"Osim te u Parizu na vrhu najvećih pobeda su one na Vimbldonu 2007. i 2009. godine", rekao je Švajcarac, koji je na najstarijem grend slemu trijumfovao rekordnih osam puta.

"Taj pehar 2007. godine posebno mi je drag jer je to bila moja peta titula na Vimbldonu u nizu, čime se sam se izjednačio sa najuspešnijim do tada Bjernom Borgom, a 2009. mi je važna jer sam pobedom nad Endijem Rodikom tada oborio rekord Pita Samprasa po broju osvojenih grend slem trofeja", objasnio je Federer.

"Ta dva meča na Vimbldonu imaju neku posebnu draž. Borg i Sampras su bili u publici i svi ostali moji idoli. Bilo je baš napeto zbog tog ispisivanja grend slem rekorda, ali uspeo sam", dodao je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC