Migrant pokušao silovati djevojčicu u Bihaću

Autor:

Pripadnici Policijske stanice u Bihaću tragaju za migrantom iz Pakistana koji je pokušao silovati 13-godišnju djevojčicu, takođe migrantkinju.

0
A- A A+
migranti Foto: Tanjug/AP Photo/Amel Emric

Kako su za "Nezavisne novine" potvrdili iz policije, prilikom redovnog patroliranja i obilaska grada, pripadnike policije je pored obale rijeke Une, presrelo šest migranata iz Šri Lanke te im pokazali mjesto gdje se nalazila nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena, u žbunju je pronađena 13-godišnja djevojčica, migrantkinja iz Šri Lanke, nakon čega je grupa migranta pozvana u prostorije Policijske stanice u Bihaću i sa njima su razgovor obavili policijski istražioci.

Takođe, policija je, u prisustvu njene majke, obavila razgovor i sa 13-godišnjakinjom, koja je izjavila kako ju je presreo nepoznati migrant iz Pakistana, te joj pokušao nislno skinuti odjeću.

U tome su ga spriječili ostali migranti te otjerali Pakistanca. O ovome događaju je obavješten kantonalni tužilac koji je konstatovao kako postoje elementi krivičnog djela bludne radnje te naložio provođenje istrage. Policijski istražiocu su nastavili ra dna dokumentovanju ovog događaja te pronalasku migranta koji se sumnjiči za ovo krivično djelo.

Tagovi:

Ostale vijesti