• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret za pamćenje: Megini klinci šokirali Zadar!

Autor mondo.rs

"Tinejdž" petorka Dejana Milojevića "otela" pobedu Zadranima u poslednja dva minuta.

Hladan tuš u Zadru!

Iako je ekipa Ante Nazora vodila od početka do završnice i iako je dva minuta i 20 sekundi pre kraja imala mirnih osam poena prednosti, srpski tim se ipak izdigao i priredio preokret jeseni!

Petorka u kojoj su trojica igrača rođena 1999. godine (Marjanović, Mišković i Bitadze), a po jedan 1998 (Mokoka) i 1997 (Atić) okrenula je rezultat spektakularnom serijom u završnici. Tako je ostvarila šestu pobedu ove sezone i potvrdila da je definitivno najprijatnije iznenađenje ABA lige!

ZADAR - MEGA 80:84 (27:15, 14:22, 24:18, 15:29)

Kada je Dejan Milojević u 37. minutu pozvao tajm-aut i uveravao ekipu da nije gotovo, na semaforu je pisao rezultat 80:72. Usledila je trojka ohrabrenja Nikole Miškovića, pa i njegovo zakucavanje, za uvod u buran finiš.

Goga Bitadze je potom poentirao sa linije penala, Andrija Marjanović je posle ukradene lopte zakucao i u 40. minutu doneo vođstvo srpskom timu, a nekadašnji Barsin đak je potom i "overio" pobedu pogotkom uz koš i faul.

Iako je domaćin krajem prve i treće četvrtine imao dvocifreno vođstvo, Mega se nije predavala, već je uzvraćala udarce, propuštala svoje šanse, ali i ostajala u igri do opisanog finiša.

Kostja Mušidi je bio uporan (7/17 iz igre) i to mu je donelo 18 poena, ali nije bio na terenu među gostima kada je bilo najvažnije, jer je prethodno napravio pet ličnih grešaka. Goga Bitadze je završio meč sa 13 poena i 11 skokova, Adam Mokoka sa 10, mada ni u čemu ne bi trebalo umanjiti značaj bilo kog od igrača koji su u završnici priredili veliki obrt.

Mega se tako brzo oporavila od poraza protiv Partizana i lošeg nastupa, dok je Zadar stao posle uzastopnih pobeda protiv crno-belih i Krke. Najefikasniji među domaćima bili su Mario Litl sa 22 poena i Luka Božić sa 13.

Parovi 7. kola

Zadar - Mega 80:84

subota

Olimpija - Crvena zvezda 17.00 (Arena sport 1)
Partizan - Cibona 19.00 (Arena sport 1)
Cedevita - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Mornar - Budućnost 19.00 (Arena sport 1)

ponedeljak

FMP - Krka 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 6-0, Mega 6-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, FMP 3-3, Olimpija 2-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Zadar 3-4, Krka 2-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC