• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobednički ritam Partizana, ali sledi pauza!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Radnik 2:0 u 16. kolu Superlige Srbije. Strelci Rikardo i Ivanović.

 Pobednički ritam Partizana, ali sledi pauza! Izvor: MN PRESS

Partizan je na 16 utakmica ove sezone Superligi doživeo jedan poraz i to odmah na startu šampionata u Surdulici. Radnik je golom Igora Zlatanovića odmah stavio crno-bele u minus, u kojem su vicešampioni i početkom novembra.

Ipak, ekipa Zorana Mirkovića uspela je da se Surduličanima revanšira za taj poraz i vrati im sa minimalnom kamatom – 2:0 (1:0)!

A, moglo je da bude mnogo ubedljivije u 16. kolu Superlige Srbije. "Parni valjak" je propustio mnogobrojne prilike, dovoljno da Nikolu Vasiljevića, golmana Radnika, promoviše u igrača utakmice.

Strelac prvog gola bio je Rikardo Gomeš u 41. minutu. Bio je to njegov peti pogodak ove sezone. Mogao je reprezentativac Zelenortskih Ostrva da se proslavi u subotu posle podne, imao je nekoliko odličnih zicera, ali je, osim u pomenutom minutu, kada je takođe Vasiljeviću malo falilo da spreči vođstvo, prilično bio dekoncentrisan u završnici.

Partizan je poveo posle kontre. Marko Janković je elegantno spustio loptu za Rikarda, koji je obišao Vasiljevića, golman Radnika "čačnuo" je loptu, ali defanzivci gostujuće ekipe nisu uspeli da spreče golgetera crno-belih da se upiše.

Tačku na "i" stavio je rezervista Đorđe Ivanović u 89. Lopta se nekako našla u posedu napadača Partizana, koji je vrlo lepo tukao sa leve strane i pogodio "malu mrežu" suprotnog ugla gola Radnika.

Sjajnu šansu i o njoj će se dosta pričati, propustio je Nemanja Nikolić, koji je sa nekoliko metara prebacio prazan gol.

Radnik je samo jednom i to u prvom poluvremenu zapretio, ali je izostao udarac u gol. Zlatanović je sve dobro uradio po levoj strani, vratio loptu u sredinu, međutim njegovi saigrači nisu lepo ispratili akciju.

Šef stručnog štaba Partizana može da bude zadovoljan igrom svog tima, ali nikako činjenicom da "valjak" ni protiv Radnika nije ranije obezbedio pobedu.

Problem za Mirkovića predstavlja i to što je već u 30. minutu morao da zameni Danila Pantića, koji je nedavno imao povredu zadnje lože.

Partizan je uhvatio pobednički ritam, ali ga sada opet čeka reprezentativna pauzu. Nakon prošle, crno-beli su imali tri vezana remija, koje su iskoristili Crvena zvezda i Radnički.


PARTIZAN
: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar (od 70' Enake), Pantić (od 30' Kosović), Đerlek, Janković - Nikolić, Rikardo (od 80' Ivanović). 

RADNIK: Vasiljević - Milovanović, Žarković (od 46' Pavlović), Stevanović, Pantelić - Mladenović, Kovačević - F. Stojanović, Nikolić (od 74' Bojić), Keremeh (od 63' Ristović) - Zlatanović.

Meč sudi Igor Stojilković.

IZ MINUTA...

GOOOL!

89' Đorđe Ivanović otklanja svaku dilemu u Humskoj. Lopta se nekako našla u posedu napadača Partizana, koji je vrlo lepo tukao sa leve strane i pogodio malu mrežu suprotnog ugla gola Radnika.


61' Nova prilika za Rikarda i Partizan. Centrirao je Nemanja R. Miletić, napadač Partizana glavom pokušao, ali je Stevanović izbacio loptu s gol-linije. 

52' ŠANSA! Zicer za Rikarda Gomeša, loptu mu je glavom prosledio Nikolić, "spojio ga s golom", ali je Vasiljević maestralno reagovao i sprečio vođstvo Partizana od 2:0.


51' Janković i "slobodnjaka" šutirao pored gol!

49' Kakava šansa i promašaj Nemanje Nikolića. Janković mu je kao na tacni servirao loptu, napadač "parnog valjka" bio je na metar-dva od gola, ali je uspeo da ga prebaci!

- Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog dela!


GOOOL!

41' Rikardo Gomeš je strelac! Brza kontra i ne baš sigurna realizacija napadača Partizana, koji je postigao peti pogodak. Marko Janković je spustio loptu za Rikarda, kome je ostalo samo da obiđe Vasiljevića, ali zamalo da mu golman Radnika "skine" šansu. Stigli su da se vrate i defanzivci surduličkog superligaša, ali je Rikardo našao prostor i baš tamo proturio loptu.

30' IZMENA - Danilo Pantić je izašao, ušao je Nebojša Kosović. Podsetimo, Pantića je mučila povreda zadnje lože i verovatno je to razlog zbog kojeg se trener "parnog valjka" Zoran Mirković odlučio za promenu već posle pola sata igre.

29' Još jedna prilika za Pantića...

29' Konačno i prava šansa. Nemanja Nikolić i Rikardo su "okrenuli" odbranu Radnika, napravili zicer za reprezentativca Zelenortskih Ostrva, ali je Nikola Vasiljević sačuvao gol. Doduše i udarac je bio pravo u golmana Radnika.

26' Opomena za Partizan i dokaz da i Radnik zna da napadne. Igor Zlatanović se vrlo lepo snašao u kaznenom prostoru crno-belih, ispao je Svetozara Marković, usledio je od gol-aut linije povratni pas u sredinu, ali tamo je nespreman bio igrač Radnika.

23' Polovina prvog dela, bez pravih prilika. Vrlo siromašno u Humskoj, za sada...

16' Dugo su navijači Partizana čekali na nešto konkretno od crno-belih. Nemanja Nikolić je prihvatio loptu na 20-ak metara od gola Radnika, okrenuo se i opalio snažno, ali neprecizno. Prebacio je gol Surduličana.

13' Crno-beli traže rešenje za "bunker" Radnika, ali u dosadašnjih 13 minuta neuspešno. Partizan je izveo prvi korner, to je učinio Armin Đerlek, ali nije stvorio priliku.

7' Partizan ima inicijativu, ali nema prilika na stadionu Partizana.


- Utakmica je počela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC