• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali smo PlayStation Classic i oduševljeni smo!

Autor mondo.rs

Imali smo ekskluzivnu priliku da prvi isprobamo novu, retro konzolu PlayStation Classic!

 Igrali smo PlayStation Classic i oduševljeni smo! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

PlayStation Classic izazvao je lavinu pozitivnih komentara kad je najavljen, a situacija je bila još zanimljivija u trenutku kad je najavljeno kojih 20 igara će stići sa konzolom.

Novi PlayStation Classic je, zapravo originalna PlayStation konzola manjih dimenzija, sa modernim priključcima i dva upravljača, koja dolaze sa njom, a istovetni su onima, koji su se  isporučivali sa originalnom PS konzolom.

Prvi susret s minijaturnom legendom je posebno iskustvo - onaj “vau“ momenat. Naravno, iskopirani su svi detalji eksterijera, osim jednog - veliki kružni poklopac se ne otvara! Prava šteta, jer možda je unutar njega nešto moglo da se stavi - možda USB ulaz, za dodatne igre, koje PlayStation Classic nema. Iako je izbor od 20 igara napravljen s merom i ima igara svih žanrova, nekako ne možemo da se otmemo utisku da je Sony to mogao da podigne na nivo iznad i obezbedi duži “rok trajanja“ svojoj prvoj retro konzoli.

S druge strane, kolege iz “Sveta kompjutera“, koji su bili s nama na prezentaciji, smatraju da bi ovo mogao da bude samo početak retro priče Sony Entertainment kompanije i da bi nas u budućnosti, možda, mogla sačekati još neka interesantna konzola, koja će imati još bolji hardver, možda onlajn komponentu i USB priključak...

ALI, da ne lutamo previše u nesigurnu budućnost - pozabavimo se ovim što smo videli!

Video ne možemo da vam pokažemo još uvek, ali zato pogledajte mnoštvo slika, koje smo napravili tokom premijere kod nas, koju je za MODNO upriličio PlayStation Srbija. Konzola je, kao što rekosmo identična originalnoj, s tim što je mnogo manja. Lagana je, na TV ili monitor povezuje se za par sekundi, a sve što vam treba za početak igranja je u paketu - pored konzole i kablovi i džojstici.

Sony nije napravio istu, vrlo nepromišljenu grešku kao Nintendo - svi kablovi su dugački i spremni za komotno igranje!

MONDO MobIT

Interfejs je prilično jednostavan, intuitivan i postoji čak i opcija virtuelnog snimanja pozicija na “Memory Card“, ali bez fizičke memorijske kartice. Uzbuđenje koje smo osetili prilikom startovanja Tekken 3 i Twisted Metal igara je, priznajemo bilo prilično veliko, a ekipa okupljena na prezentaciji je odmah počela da se priseća svega što se događalo u vreme kad su se “pržile“ ove igre i atmosfera je odmah bila sjajna. Pretpostavljamo da je to bila i primarna namera Sony kompanije - da onima koji su nekad igrali originalni PS još jednom, nakon više od 20 godina, omogući da se sete tog vremena i trenutaka kad su bili (mnogo) mlađi.

A šta ćemo sa klincima danas, sa nekim novim, možda starijim naraštajima, koji ne pamte originalni Sony PS? Oni će dobiti priliku da im tate ili (mnogo) starija braća i sestre pokažu kako su se igre igrale u njihovo vreme i da, ovog puta zajednički, odigraju tabačinu ili neku trku, koje se nalaze među igrama na PlayStation-u Classic. I, verujte nam - sigurni smo da se niko od mlađih igrača neće "smoriti" uz PS Classic!

Sony-jeva prezentacija jasno nam je pokazala da su nam prsti, makar MobIT delu ekipe (što ne važi i za “SK“), potpuno zarđali u Tekken-u i da je vreme da mu se vratimo ponovo, kako bismo mogli da “tabamo“ kao u vreme kad je to bila jedna od top PlayStation igara, a bilo je to, verovali ili ne 1998. godine!

Nakon kratkog druženja, koje je bilo samo uvertira pred test, koji ćemo obaviti pred izlazak PlayStation Classic konzole na tržište početkom decembra, znamo da želimo nam Deda Mraz spakuje jednu za pod jelku, a jednako ćemo snažno uživati i u tome da ovu konzolu poklonimo nekom, ko nam znači. Retro Sony je pravi “centar“ dobrog raspoloženja za bilo koje kućno druženje s ekipom, koja ne mora da ima igrački staž od pre 20 i nešto godina ili da uopšte bude “fan“ gejminga.

Što se grafike, efekata i zvuka tiče - ovde nije fora u tome, naprotiv! Ovde je fora u zabavi i zadovoljstvu, koje će osetiti oni, koji budu igrali ovu retro konzolu.

Cena od 90 evra na inostranom tržištu je dobro izbalansirana, kad se sve sabere i oduzme, a jedini realan propust, ako nas pitate, jeste to što se poklopac ne otvara. Koliko će cena Sony PlayStation Classic konzole biti kod nas još uvek nije poznato, ali je sigurno to da će se ova retro mašina prodavati i u Srbiji i regionu.

Vreme je da pišemo Deda Mrazu, imamo već sad želju ne vrhu liste ;)

PlayStation Classic konzola opis, igre
Izvor: PlayStation

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS