• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj Interove serije u Bergamu

Autor mondo.ba

Poslije sedam uzastopnih pobjeda, milanski tim je zaustavila Atalanta - 4:1 (1:0).

  Atalanta je prekinula Interovu veliku seriju od čak sedam uzastopnih trijumfa i skočila na šesto mjesto na tabeli italijanske Serije A, ali je u prvom dijelu propustila priliku da "ponizi" u nedjelju indisponiranu ekipu iz Milana, koja je u Bergamu mogla da doživi jedan od najubjedljivijih poraza u klupskoj istoriji.

ATALANTA - INTER 4:1 (1:0)

Prvo ime nedjeljne utakmice u matine terminu kod domaćina bio je Josip Iličić, dvostruki asistent, ali i defanzivac Đanluka Manćini, koji se od tragičara, zbog napravljenog penala transformisao u junaka i strijelca drugog gola, da bi trijumf "ovjerili" Albanac Berat Đimsiti u 89. i Alehandro Gomez u 94. minutu.

Izabranici Đanpjera Gasperinija su se propisno ispromašivali u prvom poluvremenu i Inter može da zahvali golmanu Samiru Handanoviću, koji je briljantno branio "zicere", što domaćin do vrha nije zatrpao njegovu mrežu.

Vjerovatno se Slovenac osjećao kao da je "pod opsadom" jer je Atalanta uputila čak 16 udaraca na njegov gol u prvom poluvremenu, a spasio je najmanje četiri-pet, ili čak više golova iz stotpostotnih šansi koje nisu uspjeli da realizuju Josip Iličić, Alehandro Gomez i Rafael Toloi.

Ipak, domaćin je poveo već u osmom minutu pogotkom Hansa Hatebora, nakon što je odlično na drugoj stativi ispratio centaršut Robina Gosensa - 1:0.

Kad ni slovenački čuvar mreže nije ništa mogao da uradi, onda je Iličić promašivao šanse koje je "teže promašiti".

Gosti iz Milana se bukvalno "nisu vidjeli" u prvom dijelu utakmice na stadionu "Atleti di Azuri", zbog čega je zabrinuto izgledao trener Lućano Spaleti, ali su u prvom minutu drugog poluvremena na poklon dobili izjednačenje.

Pogriješio je defanzivac Atalante Đanluka Manćini i igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Fabio Mareska pokazao na penal, koji je sigurno izveo kapiten Intera Mauro Ikardi - 1:1. Bio je to Argentinčev sedmi gol ove sezone.

U 62. minutu "iskupio" se Manćini za skrivljeni penal, nakon što je na centaršut Iličića iz slobodnog udarca sjajno skočio i "zakucao" loptu pod prečku Interovog gola za novo vođstvo tima iz Bergama - 2:1. 

Inter je pokušao da stigne do izjednačenja, ali je do kraja primio još dva gola!

Treći pogodak "pao je iz "preslikane akcije" kod drugog gola Atalante - Iličić je centrirao iz "slobodnjaka", a najviši u skoku bio Albanac Berat Đimsiti i pogodio Handanovićevu mrežu - 3:1.

 Duboko u sudijskoj nadoknadi, nakon što je isključen Marcelo Brozović iz Intera zbog dva žuta kartona, majstorski je pogodio i Alehandro Gomez za na kraju ipak ubjedljiv poraz Intera.

SERIJA A - 12. KOLO:

Atalanta - Inter 4:1 (1:0)
/Hatebor 9. Manćini 62, Đimsiti 89, Gomez 90+4 - Ikardi 46 pen/

Kjevo - Bolonja (15.00)
Empoli - Udineze
Roma - Sampdorija
Sasuolo - Lacio (18.00)
Milan - Juventus (20.30)

Subota:

Torino - Parma 1:2 (1:2)
/Bazeli 37 - Žervinjo 9, Ingleze 25/

SPAL - Kaljari 2:2 (1:0)
/Petanja 3, Antenući 71 - Pavoleti 73, Jonica 76/

Đenova - Napoli 1:2 (1:0)
/Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 88 autogol/

Odigrano u petak:

Frozinone - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

TABELA: Juventus 31, Napoli (+1) 28, Inter (+1) 25, Milan 21, Lacio 21, Atalanta (+1) 18, Sasuolo 18, Fiorentina (+1) 17, Torino (+1) 17, Parma (+1) 17, Roma 16, Sampdorija 15, Kaljari (+1) 14, Đenova (+1) 14, SPAL (+1) 13, Udineze 9, Bolonja 9, Frozinone (+1) 7, Empoli 6, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC