• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl Boke i Rivera, prštaće na Monumentalu!

Autor mondo.rs

Karlos Tevez je "razmrdao" svoju ekipu kada se River povukao, ali ni njegov šut - ni savršena asistencija za Darija Benedeta nisu doneli pobedu Boki u prvom finalnom meču Kopa Libertadores.

Kakav meč smo gledali na "Bombonjeri" - i ništa manje nismo očekivali!

Kiša je u subotu odložila spektakl u "Superklasiku"- no, 24 sata pauze nije "uspavalo" fudbalere Boke Juniors i River Plejta pošto su u prvom finalnom meču Kopa Libertadores priredili spektakl navijačima.

Bilo je borbe, strasti, žara, dobrog fudbala i golova, ne i pobednika pošto je Dijego Benedeto promašio trijumf domaćina u nadoknadi vremena!

River Plejt je odigrao bolje prvo poluvreme i uprkos tome je gubio na "Bombonjeri" pošto je promašio šanse koje nije smeo, da bi autogolom u 61. minutu stigli do važnog izjednačenja koje su sačuvali nakon ulaska raspoloženog Karlosa Teveza.

Pred spektakuarnom domaćom publikom na "Bombonjeri", a pred revanš na "Monumentalu" zakazan za 24. novembar:

BOKA JUNIORS - RIVER PLEJT 2:2 (2:1)


Boka je slabo ušla u meč, ostala zbog povrede i bez Kristijana Pavona, ali nakon nekoliko loših završnica Rivera - uzvratili su samo kako oni znaju u 34. minutu!

Abila je došao do lopte na petnaestak metara, uspeo je da se oslobodi čuvara, šutirao je u golmana Armanija, da bi odbijenu loptu prosledio u njegov bliži ugao, za eksploziju oduševljenja domaćih navijača - pošto prisustvo gostujućih nije dozvoljeno.

Možda su i previše slavili domaći pošto je već u narednom napadu došlo izjednačenje.

Iskusni Lukas Prato, iako nije mnogo brz, uspeo je da pretrči svog čuvara i iskosa sa desne strane pošalje dijagonalu u dalji ugao gola Rosija, već u 36. minutu!



To kao da je dalo snagu Riveru pošto je Rosi bio junak svog tima nakon odličnog voleja Martineza u 39, da bi Rafael Bore ni minut kasnije šutirao pored stative...

Arbitar je pokazao da će se igrati još tri minuta, pauza je hitno bila potrebna Boki, ali su preko rezerviste Darija Benedeta došli do novog vođstva nakon prekida, kada je Argentinac sjajno skočio i savladao svog sunarodnika Armanija!

Bio je ključni čovek u polufinalu, a sada je izborio prekid, pa postigao gol...


Prvo poluvreme je bilo potvrda da Argentinci nisu bez veze osmislili radio prenos za srčane bolesnike, dok je drugo bilo nešto slabijeg intenziteta - posebno nakon gola Rivera.

Ponovo je u centru pažnje bio Lukas Prato, međutim nije se on upisao u strelce - nego Iskjerdos, pošto je zakačio loptu i savladao svog golmana u 61. minutu, čime se "momentum" ponovo okrenuo u korist Rivera...

Pogledajte!


Gosti su tada zaigrali nešto opreznije, na teren je ušao i Frano Zukulini, dok je Boka htela po tri boda - opet ne na silu.

Karlos Tevez
je doneo energiju s klupe, mogao je da postigne sjajan gol sa ivice kaznenog prostora kada je lopta "prozujala" pored stative, dok je još bolju šansu stvorio svom saigraču Dariju Benedetu...

Rezervni napadač je u 90. minutu izašao sam pred Armanija, ali je tragičar Argentine sa Svetskog prvenstva - sjajno ušao u šut I spasao svoj tim poraza!



Revanš susret zakazan je za 24. novembar na "Monumentalu" (prenos na TV Arena Sport), a nije zgoreg podsetiti da u Kopa Libertadores ne važi pravilo gola u gostima, tako da nas sigurno i tako očekuje uzbudljiva utakmica.

Na njoj neće biti suspendovanog Santos Borea iz River Plejta koji je neoprezno danas dobio žuti karton, a videćemo da li će se oporaviti iskusni Ignasio Skoko i Leonardo Ponsio.

Videćemo i šta će biti sa Pavonom i Harom koje je danas trener trener domaćih Galjardo morao da izvede iz igre zbog povreda, te da li će smognuti snage da se u finalnom meču Kopa Libertadores odmere s najljućim rivalom.

Ovakvi mečevi se ne propuštaju i kada boli...

Podsetimo, Boka je do sada osvojila šest trofeja Kopa Libertadores, River tri, a ovo je prvi put da gledamo "Superklasiko" u finalu klupskog prvenstva Južne Amerike!

BOKA JUNIORS: Rosi - Hara (od 83. Bufarini), Iskjerdos, Magalan, Olaza - Nandez, Barios, Perez - Vila Kano (od 73. Tevez), Abila, Pavon (od 28. Benedeto).

RIVER PLEJT: Armani - Montijel, Maidana, K. Martinez (od 58. I. Fernandez), Pinola, Kasko - Palasios, Perez (od 74. Zukulini), Martinez (od 77. Kintero) - Prato i Bore.

Pogledajte atmosferu s početka meča!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC