• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobar posao Solarija, da li će ostati?

Autor mondo.rs

Argentinac je kao vršilac dužnosti šefa struke odveo Real do maksimalnog učinka u četiri utakmice.

Četiri meča, četiri pobede (Melilja, Valjadolid, Plzenj, Selta). Gol-razlika 15:2.

U 116 godina dugoj istoriji Real Madrida nijedan trener nije imao bolji učinak od Santjaga Solarija, stratega "B" ekipe "kraljevića", koji je posle debakla u "El Klasiku" seo na užarenu klupu, umesto otpuštenog Đulena Lopetegija.

Međutim, propisi u španskom fudbalu su takvi da trener može u "v.d." statusu provede najviše dve nedelje, tako da će uprava Reala tokom nastupajuće pauze u klupskim takmičenjima morati da se opredeli za trajno rešenje.

"Vrlo smo zadovoljni Solarijem. Došao je u specifičnom trenutku i vezao nekoliko vrlo dobrih rezultata. Pokazalo se da imamo ekipu sa talentom i karakterom da se bori za trofeje u svim takmičenjima", rekao je Emilio Butragenjo, legendarni napadač, sada šef Realovog sektora za odnose sa javnošću.

Povezane vesti

Čini se da Madriđani, kojima su prošle sedmice propali pregovori sa Antoniom Konteom, trenutno nemaju adekvatnu opciju među slobodnim trenerima, koje Lopetegijevo ekspresno sagorevanje podseća da nije nimalo lako zadobiti poverenje Realove svlačionice.

Verovatno nije slučajno što su sedam od 13 titula prvaka Evrope u trofejnu riznicu "kraljevskog kluba" doneli treneri koji su počeli kao vršioci dužnosti šefa stručnog štaba. Migel Munjoz je 60-ih osvojio dve evropske krune, kao i Visente Del Boske početkom ovog veka, a Zinedin Zidan ih je nadmašio obojicu trostrukim trijumfom u Ligi šampiona.

Zidan je, kao i Solari, prethodno sedeo na klupi Real Madrid Kastilje, "B" tima koji se takmiči u trećoj španskoj ligi, ali jasno je da je on imao i mnogo bolji pedigre, te da je godinama bio pripreman da jednog dana stupi u glavnu ulogu.

Da li je Argentinac, koji je nosio beli dres od 2000. do 2005, zaista kapacitet za prvog trenera Reala, makar do kraja ove sezone, teško je reći posle četiri ne toliko teška meča, ali Florentino Perez i njegovi saradnici svakako će morati da "preseku" vrlo brzo.

"Klub će uraditi ono što je najbolje za Real, a sve ostalo nije važno", rekao je Solari posle pobede nad Seltom u Vigu.

"Zasluge pripadaju igračima, koji su pružili odličnu partiju i prevazišli brojne teškoće".

Real je na pauzu otišao kao šesti na tabeli Primere, ali sa svega četiri boda manje od vodeće Barselone, tako da uz prevaziđen "šamar" u najvećem derbiju (1:5) ima dobru osnovu za nastavak trke za titulom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC