RVI traže povećanje invalidnina

Autor:

Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida (RVI) Republike Srpske uputio je danas Vladi Srpske inicijativu da u planiranom republičkom budžetu za narednu godinu bude pronađena mogućnost za povećanje od 10 odsto ličnih invalidn

0
A- A A+
Vlada RS Foto: Vedran Ševčuk, Mondo.ba

Predsjednik Predsjedništva Saveza RVI Republike Srpske Dragan Vrhovac rekao je Srni da su ratni vojni invalidi, od kojih većina živi od primanja po osnovu lične invalidnine, došli u tešku ekonomsku situaciju s obzirom na znatna povećanja troškova života. 

"Posebno treba imati u vidu nezaposlenost ratnih vojnih invalida, koji s obzirom na godine života, povrede nastale u ratu i bolest više i ne mogu naći zaposlenje. NJihovo zdravstveno stanje je sve teže i sve više ih umire", napomenuo je Vrhovac.

On navodi da sve ovo ukazuje da bi trebalo povećati procenat za lične invalidnine.

Vrhovac je podsjetio da su lične invalidnine znatnije povećane 2008. godine, a 2015. godine je predsjednik Vlade Republike Srpske prihvatio prijedlog Saveza RVI da lične invalidnine budu povećane za tri odsto.

Vrhovac je dodao da je za 14. novembar zakazana sjednica Predsjedništva Saveza RVI Republike Srpske u Ribniku na kojoj će biti riječi o inicijativi za povećanje invalidnina za 10 odsto, stambenom zbrinjavanju RVI, te o aktivnostima Saveza.

Sjednica je zakazana za 11.00 časova u prostorijama Skupštine opštine Ribnik, a izjave za novinare predviđene su za 13.00 časova.

Ostale vijesti