• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Trinkijeri ima cilj, moramo da ga pratimo

Autor mondo.rs

Plejmejker Partizana, jedan od najzaslužnijih za pobedu nad Cibonom, o energiji sa kojom igra, potrebi za jakim treningom, saradnji sa novim-starim trenerom...

 Aleksej Nikolić Andrea Tinkijeri KK Partizan Izvor: MN PRESS

Posle početnih uspeha pod vođstvom Andree Trinkijerija, u susretima sa Megom i Trentom, očekivalo se da Partizan u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" bez mnogo problema osvoji bodove i u duelu sa Cibonom.

Međutim, utakmica je počela "hladnim tušem", u vidu vođstva gostiju od 12:0 i 23:8.

Trinkijeriju je brzo postalo jasno da mora da podigne agresivnost i pri rezultatu 6:15 je podigao sa klupe Alekseja Nikolića. Prva ukradena lopta reprezentativca Slovenije nije "naplaćena" lakim poenima, ali druga jeste.

Nikolić je posle polaganja za 14:23 energično poskočio i u tom potezu objedinio radost zbog uspešne akcije, sa zahtevom saigračima da nastave u tom ritmu. Publika je to prepoznala i postala još glasnija, a mladim igračima Cibone je ušla "voda u uši".

Markus Pejdž ubrzo je "vezao" dve trojke, Nikolić još dve i Partizan je uveliko bio na putu preokreta. Serijom od 25:0 prešao je u dvocifreno vođstvo (33:23) i time stekao samopouzdanje koje ga je kroz neizbežne uspone i padove "vozilo" ostatkom meča, do ubedljive pobede od 86:67.

"Nismo odmah pronašli dobar ritam, ali svih 12 igrača znali su šta je falilo - energija. Da ih stignemo i da igramo kako treba. Ne volim sebe da izdvajam od tima i nisam samo ja bio tu. Bio je i Zagorac, Gegić, svi ostali", skromno je Nikolić prokomentarisao ovacije sa tribina, zaslužene sa 13 poena, četiri asistencije i čak šest "krađa".

Izvor: MN PRESS


Ono po čemu nije baš čuven, precizan šut spolja, krasilo ga je naročito u prvom poluvremenu. Između 10. i 15. minuta, u velikom naletu crno-belih, ubacio je tri trojke.

"Ne ustručavam se da šutnem kad god sam otvoren. Uvek sa samopouzdanjem uzimam te šuteve. Bitno je da pronalazimo jedan drugog kada smo otvoreni, to od nas traži i trener Trinkijeri. Mislim da je to sistem u kome se komforno osećamo".

"NE VOLIM POREĐENJA"

Upitan da li je igrom protiv Cibone podsetio samog sebe na sjajnog plejmejkera Fenerbahčea i reprezentacije Grčke, Kostasa Slukasa, Nikolić je samo slegao ramenima: "Ne znam. Poređenja ću ostaviti vama. Ne volim da se upoređujem sa bilo kim".

Nikolić je pristalica devize "Kako treniraš, tako i igraš". Svi u timu svesni su posla koji im tek predstoji. U sredu sledi gostovanje Zenitu, pa u nedelju Budućnosti, nakon toga mečevi protiv Valensije i Crvene zvezde u "Pioniru"...

"Lepo je kada se dobija, ali naša igra je daleko od onoga što želimo. Da bismo bili konkurentni jačim timovima, kakvi su čekaju u narednim utakmicama, moramo još mnogo da treniramo. Opet, ne smemo nikoga da se plašimo. Jesmo mladi, nekad grešimo iz neiskustva, ali ova energija treba da nam bude glavno oružje na svakoj utakmici", opet se osvrnuo na ono što im je donelo preokret protiv Cibone.

Nikolić je jedini igrač Partizana koji je ranije sarađivao sa Andreom Trinkijerijem, u evroligaškoj ekipi Bamberga. Logično je da Italijan pred crno-bele ne može da postavlja baš identične zahteve kao pred Vonamejkera, Melija, Milera, Zizisa... koje je nekada imao u timu.

"Još se navikavamo, on na nas, mi na njega, na sistem. Iz iskustva koje imam, pokušavam saigračima da objasnim šta traži u kojim situacijama, kako bi i njima bilo lakše. Zahtevan je trener, donekle je prilagodio svoje zahteve, ali svakako da hoće da nas napravi boljim igračima, da možemo da igramo na najvišem nivou. To mu je cilj i moramo da ga pratimo u tom smislu", jasan je Aleksej Nikolić, 23-godišnjak iz Postojne, koga je karijera do Beograda vodila preko Sarajeva i Bavarske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC