Sergej ipak ne igra, Aleksić "orao" posle decenije!

Autor:

Selektor Srbije suočio se sa nekoliko problema uoči novembarskog ciklusa. Naknadno pozvao još dvojicu igrača - golmana Radnika i povratnika u "A" tim iz turske lige.

Sergej ipak ne igra, Aleksić "orao" posle decenije! Foto: MN Press

"Objavljeni spisak moraćemo malo da redukujemo", prvo je što je rekao selektor "A" reprezentacije Srbije Mladen Krstajić u ponedeljak, na okupljanju reprezentacije za važne utakmice protiv Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (20. novembar) u Beogradu.

"Razlog za to je što bi još neki igrači tek trebalo da dođu, a sa druge strane imamo igrača koji je prijavio povredu i neće biti sa nama. To je Sergej Milinković Savić, koji je povredio zadnju ložu. Druga stvar je da imamo problem sa golmanom (Markom) Dmitrovićem, koji je isto tako na pregledima, zbog problema sa trbušnim zidom", dodao je on.

Osim njih dvojice, neizvesni su i Ljubomir Fejsa, koji se kao i u nekoliko ranijih situacija povredio uoči dolaska na okupljanje nacionalnog tima, kao i Filip Kostić, standardni prvotimac "orlova".

"Fejsa je prijavio povredu zadnje lože, a posle sinoćne utakmice dobili smo informaciju od doktora Ajntrahta iz Frankfurta, da imamo problem i sa Kostićem, koji danas ima operaciju zuba, pa i on danas neće doputovati u Beograd. Očekujemo ga sutra... Što se tiče njega i njegove situacije, znaćemo više u narednom periodu", dodao je Krstajić.

Selektor je potom dodao da je zbog svega navedenog uručio pozive i golmanu Radnika iz Surdulice Nikoli Vasiljeviću, kao i Danijelu Aleksiću (27), ofanzivcu turske Malatije koji je debitovao za "A" tim još 2008, pod vođstvom Radomira Antića.

Danijel Aleksić Foto: MN Press

Nekadašnji đak Vojvodine u inostranstvu je od 2010, kada je započeo neuspešnu epizodu u Đenovi, posle koje je bio član Grojter Firta, Sent Etjena, Arl Avinjona, Lehije iz Gdanjska i Sent Galena, u kojem je od 2015. do 2018. "oživeo" karijeru.

Na pitanje da li je samo Sergej definitivno "otpao" za predstojeće dve utakmice, Krstajić je odgovorio...

"Što se tiče povređenih igrača, jedino Sergej Milinković Savić neće biti u kombinaciji za subotnju utakmicu i nadam se da će tako i ostati. Pratićemo zdravstveno stanje svih ostalih", objasnio je selektor u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

Ostale vijesti