• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?

Autor mondo.rs

Šampion ABA lige je navodno zainteresovan za plejmejkera razvojnog tima Dalasa. Ozvaničenje već u sredu?

U razgovoru sa novinarima na vanrednoj konferenciij za medije, predsednik Budućnosti Dragan Bokan u ponedeljak je pružio podršku treneru Aleksandru Džikiću i najavio promene u ekipi.

"Ako tržište bude dozvoljavalo biće promena u igračkom kadru", izjavio je on.

Istog dana, podgorički mediji objavili su ime jednog od kandidata za dolazak u redove šampiona ABA lige. Prema pisanju "Dnevnih novina", želja "plavih" je američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer (24 godine, 191 centimetar).

Bivši student koledža Vejk Forest (2012-2016) trenutno igra za razvojni tim Dalasa, "Teksaks ledžends", ali za sobom ima dvogodišnje iskustvo nastupa u Evropi, jer je u takmičarskoj 2016/17 bio član nemačkog kluba Leven bers, a prošlu sezonu proveo je u ruskoj Parmi.

Mekintajer je u Nemačkoj bio vodeći strelac lige sa 17,2 poena, a zapažen je bio i u VTB ligi, gde je prosečno postizao 16 poena, uz po pet skokova i osam asistencija.

S obzirom na slab utisak koji su u Budućnosti ostavili inostrane novajlije (sa izuzetkom Alena Omića), iznenađenje bi bilo ako bi spisak do sada "precrtanih" spao samo na ime Arona Krafta, koji je posle raskida ugovora otišao u Trento.


"Konstatovali smo da većina igrača igra ispod očekivanja. Pri tom ne mislim samo na pojačanja, već i na igrače koji su sa nama bili u prethodnoj sezoni, a koji ove godine imaju veću nadoknadu. Najveći problem je sam pristup igri".

BOKAN: "VEĆINA IGRA ISPOD OČEKIVANJA"

Izvor: MONDO

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je u obraćanju novinarima preneo utiske Upravnog odbora.

"Konstatovali smo da većina igrača igra ispod očekivanja. Pritom ne mislim samo na pojačanja, već i na igrače koji su sa nama bili u prethodnoj sezoni, a koji ove godine imaju veću nadoknadu. Najveći problem je sam pristup igri", izjavio je on.

Stav KK Budućnosti je da se podrži stručni štab i da se krene dalje uz promene u igračkom kadru.

"Odluka upravnog odbora je da da šansu stručnom štabu da se pojačavanjem igračkog kadra vrati na pobedničku stazu. Kako sada stvari stoje, o eventualnim promenama ćemo vas informisati na narednoj pres konferenciji, najverovatnije već u sredu".

"Svi dobro znamo da brza rešenja nisu uvek i najbolja rešenja. Činjenica je da smo svi nezadovoljni, ali je veoma nezahvalan momenat za dovođenje pojačanja. Svesni smo odgovornosti koju imamo pred našim navijačima i celokupnom košarkaškom javnošću, kao i toga da ne treba da urušimo ono što smo do sada stvorili. Pomno ćemo pratiti dalja dešavanja u klubu i biti spremni da brzo reagujemo", dodao je Bokan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC