FS BiH: Suspendovana tri stadiona, klubovima kazne

Autor:

Zrinjski, Željezničar i Sloboda igraće po jednu domaču utakmicu bez prisustva gledalaca, dok su pomenuti klubovi kažnjeni i novčano, odlučeno je nakon sjednice Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH. Kažnjeno i Sarajevo.

FS BiH: Suspendovana tri stadiona, klubovima kazne Foto: MONDO

Utakmice 19. kola Premijer lige BiH Željezničar - Široki Brijeg, Zrinjski - Krupa i Sloboda - Mladost biće odigrane bez prisustva gledalaca, s obzirom da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH odlućila da kazni sarajevski, mostarski i tuzlanski klub.

Zbog propusta u organizaciji utakmica, stadioni Željezničara, Zrinjskog i Slobode suspendovani su na po jedan meč, dok će pomenuti klubovi kažnjeni i novčano od strane "disciplinaca" FS BiH.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 16. kola protiv Mladost i upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren na utakmici, Široki Brijeg u kasu Saveza moraže da uplati 2.500 KM.

Iz istog razloga Sarajevo je kažnjeno sa 8.000 KM, dok će Željezničar morati da plati 4.500 KM, a sve zbog nesportskog ponašanja navijača na sarajevskom derbiju.

Zrinjski je zbog incidenata na meču sa Sarajevom, u kojima je "najdeblji" kraj izvukao pomoćni trener Sarajlija Muhamed Džakmić, kojem je kamenom razbijena glava, kažnjen sa 5.500 KM, dok će i "bordo" tim zbog upotrebe pirotehnike od strane gostujućih navijača morati da plati 2.000 KM.

I Sloboda se našla na udaru zbog slabe organizacije meča 17. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega. Ipak, Tuzlaci su prošli bez novčane kazne, s obzirom da su domaći navijači, koji su imali šta da kažu fudbalerima, na teren ušli po završetku utakmice.

Bakljada koji su napravili navijači Željezničara u duelu sa Tuzla sitijem koštao je klub 2.000 KM.

Ostale vijesti