UEFA "podigla" FSS zbog utakmice Proleter - Radnički

Autor:

Meč između Proletera i Radničkog, koji je okončan pobedom Nišlija nakon preokreta, bio i na skeneru UEFA. Iz Niona stigle zabrinjavajuće vesti…

UEFA "podigla" FSS zbog utakmice Proleter - Radnički Foto: MN Press Ilustracija

Nažalost, utakmica Superlige, između novosadskog Proletera i Radničkog iz Niša, nije bila tema samo u Srbiji, već se o njoj raspravljalo i u sedištu UEFA.

Preciznije, iz Niona se sugeriše Fudbalskom savezu Srbije da pokrene postupak zbog indicija u regularnost utakmice u kojoj je Proleter poveo 1:0, pa sumnjivim penalom koji je skrivio Zarija Lambulić i još sumnjivijim autogolom istog igrača u roku od 60 sekundi Radnički preokrenuo i pobedio.

Serija Radničkog traje - preokret i suze tragičara!

Etička komisija FSS u utorak je dobila nalog od čelnika Saveza da pokrene svoju istragu o pomenutoj utakmici.

Inače, izveštaj iz UEFA je nastao na osnovu navodnih sumnjivih dešavanja u svetskim sportskim kladionicama, jer je neposredno pre početka meča u Novom Sadu, ova utakmica bila skinuta sa ponude za klađenje, primećuju "Novosti".

Ovaj dnevni list otkriva da će komesar za regularnost takmičenja FSS Dragiša Binić tek u sredu, punih pet dana po završetku utakmice u Novom Sadu, da dobije izveštaj od delegata Vuka Blečića, dok se čeka i izveštaj komesara za integritet takmičenja Ivana Petrića koji je bio na istom meču.

U zavisnosti od toga šta piše u tim izveštajima, biće poznato da li će ovde biti posla i za Disciplinsku komisiju FSS.

Ostale vijesti