• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Uvek teško u Rusiji

Autor mondo.rs

Bivši sportski direktor crno-belih mnogo puta je u toj ulozi išao u goste CSKA i drugim ruskim timovima. Svedočio je samo dvema pobedama...

 Todorić: Uvek teško u Rusiji Izvor: MN PRESS

Pored izostanka jednog od najboljih pojedinaca u ovoj sezoni, Radeta Zagorca, ekipi Partizana pred utakmicu protiv Zenita (sreda, 18.00) ne ide u prilog ni tradicija, izvedena na višedecenijskom uzorku.

Gotovo svake sezone su crno-beli gostovali u najvećoj evropskoj zemlji, a pobeđivali su bukvalno jednom u 10 godina...

"Nismo se proslavili. Samo dva puta smo pobedili", spremno je na naše pitanje odgovorio Dragan Todorić, neposredni svedok svih Partizanovih uspeha i neuspeha u poslednje četiri decenije.

"Prva pobeda je bila 90-ih godina, protiv Dinama iz Moskve u Kupu Saporte, a druga protiv CSKA 2008. Ali, ona nije bila toliko važna, jer je to bilo poslednje kolo, a već smo imali obezbeđen prolaz u Top 16 i mi i oni".

Šta sve čini gostovanja u Rusiji, pa i čitavom ex-SSSR, tako nezgodnim?

"U Moskvu avion obično sleće u 5-6 sati popodne po našem vremenu. Imate i vremensku razliku od dva sata, klimatski uslovi nisu sjajni... Onda sutradan igrate utakmicu sa samo jednim treningom. Normalno, faktor je i kvalitet protivnika. Kada se sve to sabere, dovodi do toga da smo vrlo loše prolazili u Rusiji".

Osim CSKA, koji je mašinerija bez obzira na to gde igra, stiče se utisak da su Himki, Uniks, Lokomotiva, Zenit i drugi, znatno opasniji na svom bunjištu.

"Sve te ekipe imaju velike budžete, barem je tako u poslednjih 7-8 godina. To su dobri timovi, sa skupim igračima, ali koji kada gostuju, takođe imaju neke od problema koje smo nabrojali, pa je onda logično što kao domaćini postižu bolje rezultate", pojašnjava Todorić.

Očekivanja od predstojeće utakmice umnogome su određena nesrećnim slučajem na poslednjem treningu pred let za Sankt Peterburg...

"Probaćemo da pobedimo, mada nam nije bio potreban ovaj peh sa Zagorcem. Nadam se da se njegovo odsustvo neće osetiti, ali objektivno je to veliki hendikep za nas".

Zenit je posle kiksa u Turskoj na 50 odsto uspešnosti u C grupi Evrokupa, kao i Turk Telekom, dok je Partizan peti sa 2-4.

Trento je pobedio Asvel i došao do 2-5, čime se i italijanski vicešampion ponovo umešao u borbu za četvrtom pozicijom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC