• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović dobio otkaz, menja ga Ranijeri!

Autor mondo.rs

Fulam se rastao sa srpskim stručnjakom i doveo tvorca šampionskog Lestera.

Slaviša Jokanović napustio je Fulam posle tri godine.

Nakon istorijske sezone, u kojoj je Jokan vratio engleski klub u Premijer ligu, njegov tim je posle krupnih "kadrovskih" promena ušao u veliku krizu rezultata, pa je čelnik kluba Šahid Kan "presekao" i uručio otkaz srpskom stručnjaku posle sedam uzastopnih poraza.

Novi menadžer ekipe sa "Krejven kotidža" je Italijan Klaudio Ranijeri (67), kome će to biti prvi posao u Engleskoj od kada je napustio Lester, sa kojim je osvojio Premijer ligu.

Tu informaciju potvrdio je i Fulam na zvaničnom sajtu.

 Prvi čovek kluba Šahid Kan zahvalio je Jokanoviću na radu, jer je srpski stručnjak dva puta vodio klub do učešća u plej-ofu za plasman u Premijer ligu, a prošle sezone ga je i uveo u najjače prvenstvo na svetu, zahvaljujući pobedi protiv Aston vile u maju.

"Nisam očekivao da ću saopštavati ovakvu objavu o Slaviši i želeo bih da su okolnosti takve da to ne moram da uradim, ali naš put ove sezone doveo me je do odluke za koju verujem da je prava za naše igrače, klub i navijače. Slaviša će uvek imati moju zahvalnost i poštovanje zbog svega što je uradio da vrati Fulam u najviši rang. Nadam se da svi u Fulamovoj porodici dele ovaj osećaj prema Slaviši i da mi se pridružuju u željama da ima dobru sreću, gde god bio njegov sledeći korak", izjavio je Šahid Kan.

Ranijeri je dobio višegodišnji ugovor da vodi trenutno poslednjeplasirani tim Premijer lige, koji je u uvodnih 12 kola osvojio samo pet bodova. Na Fulamovoj klupi on će debitovati 24. septembra, u utakmici protiv Sautemptona kod kuće.

"Zadovoljstvo je prihvatiti poziv gospodina Kana, kao i šansu da vodim Fulam, fantastičan klub sa tradicijom i istorijom. Cilj ovog kluba nikad ne bi trebalo da bude prosti ostanak u ligi. Sve vreme moramo biti težak protivnik i trebalo bi da očekujemo uspeh. Ovaj Fulamov sastav ima veliki talenat, koji je u suprotnosti sa trenutnom pozicijom na tabeli. Znam da je ovaj tim sposoban da igra bolje i odmah ćemo početi da radimo na tome, u pripremi utakmice protiv Sautemptona", rekao je Italijan, koji je od odlaska iz Lestera sedeo na klupi Nanta.

U obraćanju javnosti, Kan je objasnio da je prošle nedelje, zajedno sa svojim sinom Tonijem, potpredsednikom i direktorom fudbalskih operacija u Fulamu, razgovarao sa nizom kandidata. "Ranijeri je bio njihov zajednički izbor", objasnio je klub sa "Kotidža".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC