Nagrada za najboljeg ekonoma Premijer lige BiH

Autor:

Najboljeg ekonoma očekuje šampionski pehar, te prigodan poklon, a nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Kristalnih 11", koja će biti održana u maju 2019. godine.

Nagrada za najboljeg ekonoma Premijer lige BiH Foto: MONDO/Samir Cacan

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH odlučio je pokrenuti nagradnu igru s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetne sportske infrastrukture za premijerligaško takmičenje, te da bi kontinuirano ova tema bila u fokusu javnosti, s obzirom da je najveći problem bh. fudbala.

Naime, u sezoni 2018/19. Sindikat će izabrati najboljeg ekonoma premijerligaških klubova, a najgradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora u pripremi terena za utakmicu, saopćeno je iz Sinidkata profesionalnih fudbalera u BiH.

Sindikat će poslije svakog kola kontaktirati kapitene klubova Premijer lige BiH i zatražit njihovo mišljenje o najboljem, odnosno najgorem travnjaku, a ukupni pobjednik će biti onaj koji do kraja sezone bude najviše puta proglašen za teren kola.

Kapiteni su izabrali da je najbolji teren 17. kola Premijer lige BiH bio na stadionu Grbavica, a najgori za igru u Gabeli.

Ostale vijesti