• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobar je Zverev, ali je Đoković mnogo bolji

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta savladao petog igrača sa ATP liste i upisao i drugu pobedu na ATP finalu u Londonu

Novak Đoković igra superiorno i to je potvrdio i na drugom meču završnog turnira sezone.

Posle Džona Iznera, savladao je i Aleksandera Zvereva u drugom kolu grupe "Guga Kirten" i obezbedio plasman u polufinale.

ĐOKOVIĆ - ZVEREV 2:0, po setovima 6:4, 6:1, posle 78 minuta igre.

Najboljem teniseru sveta to je bila druga pobeda protiv Nemca u karijeri, uz jedan poraz, i to u nizu, posle trijumfa u polufinalu mastersa u Šangaju prošlog meseca.

Zverev je bio daleko ozbiljniji i teži protivnik za Đokovića od Džona Iznera na startu turnira, i to zahvaljujući dobrom servisu. On je imao i prve brejk lopte na meču (4:4 i 40:30), ali mu Novak nije dozvolio da ih pretvori u vođstvo, pa mu je odmah u narednom gemu uzvratio istom merom, ali ih i iskoristio.

Nemac se držao u egalu sa prvim reketom sveta vrlo kratko vreme u nastavku (1:1), ali kada je servis prestao da ga služi, a nervoza počela da raste, nije mu bilo spasa.

Đoković je dobio pet gemova u nizu i posle 78 minuta igre upisao pobedu.

"Nije to baš bio neverovatan tenis, ali pobeda je pobeda. Mislim da sam igrao dobro, bolje u nastavku, jer mi je Saša otežavao servisima u prvom setu, ali je popustio u drugom", rekao je Novak posle druge pobede u nizu u Londonu.

Novak će u preostalom meču u grupi, u petak, igrati protiv Marina Čilića, dok će Zverev odmeriti snage sa Džonom Iznerom.

Plasman u polufinale izboriće po dva najbolja tenisera iz svake grupe.

TOK MEČA

DRUGI SET

6:1 - Dobija Novak peti gem u nizu i posle sat i 18 minuta završava posao.

5:1 - Novi brejk Novaka! Zverev "ubijen u pojam" nanizao je seriju grešaka, što je Đoković vešto iskoristio i sa "nulom" dobio gem na servis rivala

4:1 - Tap, tap, tap, tap - Đoković potvrđuje brejk, bez izgubljenog poena i povećava vođstvo

3:1 - BREJK ĐOKOVIĆA! Sve što je propustio u prvom gemu na servis rivala iskoristio je u drugom i stigao do brejka. Iskoristio je prvu od dve brejk lopte

2:1 - Probao je Novak da iskoristi dobru seriju i ozbiljno je namučilo Nemca (dobio na razliku posle dva izednačenja), ali nije uspeo da stigne do brejk lopte i odmah napravi razliku na startu drugog seta. Uprkos mnogo trčanja i velikoj mentalnoj "potrošnji", ostao je fokusiran i brzo je dobio gem na svoj servis.

1:0 - Novak miran, staložen i uspešan. Prvim asom napravio je prevagu (40:30) u gemu u kojem je bio na servisu, a onda mu je još jedan dobar servis omogućio da povede na startu drugog seta

PRVI SET

6:4 - Novak je iskoristio nervozu rivala i treću brejk loptu.

Prvu je Zverev jedva spasao "zakucavši" loptu na liniju, kod druge ga je poslužio servis, a treću je poklonio Novaku, jer je napravio duplu grešku, prvu na meču.

Đoković vodi 1:0 u setovima posle 48 minuta igre

5:4 - Zverev je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio.

Isporučio je Zverev još dva asa, brzo stigao do izjednačenja, a onda imao i 30:0 na servis rivala. Novak je uspeo da se vrati sa dva dobra poena, ali na kratko, jer je Nemac imao brejk loptu. Đokovića je izvukao dobar servis. Odmah mu je omogućio još jednu, pošto je napravio drugu duplu grešku. Spasao ga je dobar forhend slajs posle koga je Zverev odigrao loš lob, a onda još dva kratka i dobra poena

Dug gem u kojem je bilo i nervoze

4:3 - Rasplamsava se bitka u O2 Areni. Zverev, za sada, odlično koristi svoj snažni, ali i precizan servis. Upisao je već četiri asa. Novak na drugoj strani skoncentrisan, strpljiv, miran i pronalazi način da odgovori izuzetno motivisanom i agilnom deset godina mlađem rivalu.

3:2 - Uspeo je Novak da "pročita" namere Zvereva, poveo prvi put 30:0 na njegov servis, ali je Nemac nakon toga napravio mini seriju i sprečio Đokovića da dođe do brejk lopte. Nakon toga je srpski as lagano dobio gem, u kojem je i testirao brzinu Zvereva jednom skraćenom loptom, što mu se i isplatilo

2:1 - Đoković je imao malo problema na servisu, napravio je i prvu duplu grešku, ali to je sve što je Zverev uspeo da dobije u gem servisu prvog tenisera sveta

Meču u O2 Areni prisustvuju i nekadašnji asovi - Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, Mats Vilander, kao i Ivan Lendl, koji odnedavno sarađuje sa Aleksanderom Zverevim

1:1 - Zverev uzvraća na isti način, servis ga odlično služi i zahvaljujući tome poravnava rezultat

1:0 - Novak dobro otvara meč, dobio je svoj servis gem, iako je rivalu prepustio dva poena

Nakon podbačenog novčića Novak je izabrao da prvi servira na meču.

NAJAVA MEČA

Novak Đoković u drugom kolu grupe "Guga Kirten" na završnom turniru sezone u Londonu sastaje se sa Aleksanderom Zverevim.

Najbolji teniser planete i deset godina mlađi nemački igrač do sada su dva puta odmeravali snage na ATP turnirima i skor je polovičan - 1:1.

Još jednom su se sastali na egzibiciji baš u Londonu, 2015,iI tada je slavio Zverev u dva seta.

Jedinu pobedu Đoković je protiv petog tenisera sveta ostvario nedavno, u polufinalu mastersa u Šangaju (6:2, 6:1), koji je potom i osvojio, ali je istakao da Saša tada nije pružio svoj maksimum.

Đoković je u Londonu u prvom meču savladao Džona Iznera (6:4, 6:3), dok je Zverev takođe ostvario trijumf, pošto je posle dva taj brejka bio bolji od Marina Čilića.

Đoković je pet puta osvajao trofej na završnom turniru sezone, dok je Zverevu ovo drugo učešće na ATP finalima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC